Gaziantep

Fırat Kaplumbağası Tür Eylem Planı sunuldu

14:46 16 Ekim 2015
Fırat Kaplumbağası Tür Eylem Planı sunuldu

 Gaziantep'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünce Fırat Kaplumbağası Tür Eylem Planı sunuldu.

Bir otelde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Burada konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Şube Müdürü Adem Ağır, korunması gereken 100 türü ciddi bir çalışma sonunda belirlediklerini söyledi.

Nesli tükenmek üzere olan 100 türden birinin de Fırat Kaplumbağası olduğunu kaydeden Ağır, "Kalkınma Bakanlığıyla yaptığımız antlaşma sonunda 5 yıl boyunca türlerin takibi yapılacak. Eylem planı çalışmaları yapılacak. Eskiden ideal hedeflerimiz vardı. Şimdi faaliyet hedeflerimiz var. Biz bu türleri korumaya çalışırken insanlar 'neye yarayacak?', 'niçin koruyorsunuz?' diye soruyordu. Amaçlarımızdan biri de türler sayesinde bölgeyi turizme kazandırmak" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dinçer Ayaz da son yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile verimli işler yaptıklarını kaydetti. Artık projelerin rafta kalmadığını anlatan Ayaz, "Daha önceki çalıştayımızda Fırat Kaplumbağası'nın yaşadığı coğrafyayı, yaşam alanlarını, çeşitlerini anlatmıştık. Bu günkü Fırat Kaplumbağası Tür Eylem Planı sunumunda türlerin korunması için farkındalık yaratmayı, biyo çeşitliliği arttırıp 30 sene sonrasına türleri ulaştırabilmeyi hedefliyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.