Gaziantep

Maliye Bakanı Şimşek:

18:21 16 Ekim 2015
Maliye Bakanı Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, terör örgütünün bütün çabası ve provokasyonlarına rağmen Güneydoğu'da halkın terörle arasına mesafe koyduğunu belirterek, "İsyan, başkaldırı çağrıları sonuçsuz kalıyor. Çünkü bizim milletimiz AK Parti hükümeti döneminde temel hak ve özgürlükler noktasında gereken adımlar atıldığını biliyor" dedi. 

Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'nde yaptırılacak 1203 konutun temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  AK Partili belediyelerin çalışmalarıyla kentlerdeki kötü görüntülerin ortadan kalktığını belirtti. 

Gaziantep'e 110 kilometre uzaktaki Halep'te insanlık trajedisi yaşandığını, oradaki dramın vicdanları parçaladığını, Türkiye'nin hemen yanı başımızda kan, acı, yıkım ve savaş olduğunu anlatan Şimşek, "Çünkü orada demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerde gerekli adımlar atılmadı. Türkiye'de ise temel hak ve özgürlükleri herkes için, bütün inançlar için, etnik gruplar için iyileştirdik. Demokrasinin standartlarını yükselttik. Terör örgütünün bütün çabası ve provokasyonlarına rağmen Güneydoğu'da halk terörle arasına mesafe koyuyor, isyan, başkaldırı çağrıları sonuçsuz kalıyor. Çünkü bizim milletimiz AK Parti hükümeti döneminde temel hak ve özgürlükler noktasında gereken adımlar atıldığını biliyor" diye konuştu. 

- "Blokçular ve hayırcılar geçici seçim hükümetini bile kurdurmadılar"

Şimşek, terörle mücadelenin, hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlü şekilde devam ettiğine vurgu yaparak, Türkiye'nin son 4 ayda hükümet kurulamayacak noktaya geldiğini kaydetti.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Blokçular ve hayırcılar geçici seçim hükümetini bile kurdurmadılar. Şimdi istikrar zamanı, şimdi güçlü hükümet zamanı. Ufak tefek fikir ayrılıklarını bir kenara bırakalım. İdeoloji karın doyurmuyor. Milliyetçilik sloganlarla olmuyor. Sloganlar karın doyurmuyor. Gerçek milliyetçilik insanımızın onuruna yaraşır güzel mekanlar inşa etmektir. Gerçek milliyetçilik ülkeyi savunma sanayinde dışa bağımlılıktan kurtarmaktır. Kendi tankını, kendi uçağını, kendi roketini, kendi İHA'sını, kendi savaş gemisini üretmektir. Gerçek milliyetçilik Türk pasaportunun değerini ve saygınlığını arttırmaktır. Biz iktidara geldiğimizde 40 ülkeye vizesiz gidilebiliyordu. Şimdi ise Avrupa Birliği 'Türkiye'ye vize uygulamasını kaldıralım' diyor. Milliyetçilik her şeye 'hayır' demekle olmuyor."

Bu seçimin herkesin kaderini belirleyeceğini, Türkiye'nin tekrar istikrarı yakalaması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Çünkü ülkemizin güçlü bir hükümeti kurması ve ivedi şekilde medeniyet ve kalkınmada yoluna devam etmesi lazım" diye konuştu. 

Gaziantep'in konut sorununu çözeceklerini anlatan Şimşek, "Gerekli adımları attık. Çalışkan, gayretli belediye başkanlarımız var. Bir de bu konunun uzmanı TOKİ var. Yeter ki bu ülkede istikrar devam etsiz, biz bütün meseleleri çözmeye talibiz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, konut projesine ilk harç konuldu. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.