Gaziantep

Genel seçimlere doğru

10:56 19 Ekim 2015
Genel seçimlere doğru

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar: "Artık Kandil, PKK yöneticileri için huzurlu bir yer olmaktan çıktı"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Artık Kandil, PKK yöneticileri için huzurlu bir yer olmaktan çıktı" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe teşkilatı önünde vatandaşlara hitap eden Tayyar, 1 Kasım seçimlerini "Türkiye Cumhuriyetinin neredeyse varlık ve yokluk nedeni olarak değerlendirilebilecek" tarihi bir seçim diye nitelendirdi.

Çözüm sürecine yönelik eleştirilere de değinen Tayyar, şöyle devam etti:

"İyi ama bunu siz başlattınız. Doğu ve Güneydoğu'da sıkıntı vardı. Görmemezlikten geldiniz. Niye o zaman bu operasyonları yapmadınız' diyen dostlarımız kardeşlerimiz oldu. Ama onların şunu bilmesi lazım: 5 yıl boyunca bu memlekette kan akmadı. İnsanların yuvasına ateş düşmedi. İyi yaptığımızı düşünüyorum. Ama onlar sözlerini tutmuyorsa, devleti devlet yerine koymuyorlarsa, insanımızı katlediyorlarsa burada söylenecek sözümüz var. Ama diğer taraftan devlet bu 5 yılı iyi değerlendirdi. Kendi helikopterimizi yaptık, kendi tankımızı yaptık, kendi füzemizi, kendi piyade tüfeğimizi, kendi mermimizi yaptık ve uzaya uydu gönderdik. Şu anda o uydu aracılığıyla elde edilen görüntülerle Kandil 24 saat gözlemlenebiliyor. PKK’nın yöneticileri şu anda Kandil’de oturamıyor. Bir kısmı Suriye’ye gitti, bazıları Irak, İran'a gitti. Artık Kandil, PKK yöneticileri için huzurlu bir yer olmaktan çıktı. Barışa ve kardeşliğe kasteden her odakla sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Ankara'daki patlamaya ilişkin hiç kimsenin devletin tavrını test etmeye kalkmaması gerektiğini dile getiren Tayyar, "İçeride ve dışarıda kuşatma altındayız. Allah korusun 1 Kasım’da 7 Haziran’daki gibi bir sonuç çıkarsa Türkiye’nin yeniden o eski karanlık günlere düşme ihtimali var. Bunun ne anlama geldiğini 7 Haziran’dan sonra gördünüz. Projeler durdu. Yatırımlar kesildi. Birçok insan işsiz kaldı" diye konuştu.

Koalisyon dönemlerinin olumsuzluklarına değinen Tayyar,  o dönemleri "faili meçhul cinayetler, yokluk, kuyruk, kriz, hayat pahalılığı, enflasyon, yüksek faiz" olarak nitelendirdi.

1 Kasım seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tayyar, şöyle konuştu:

"MHP tabanında ciddi bir çözülme var. HDP tabanında da var ama o kadar güçlü değil. Zannediyorum onlar biraz da korkuyla görüşlerini ifade edemiyorlar. CHP oyunu koruyor gibi gözüküyor. Belki bir miktar da artırabilir. Ama AK Parti şu anda tek başına iktidara gelebilecek oy oranına büyük ölçüde ulaşacak gibi gözüküyor. Eğer sözünü ettiğim partilerden biri baraja takılırsa o zaman Anayasayı değiştirecek sonuca dahi ulaşabiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.