Gaziantep

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

15:16 23 Ekim 2015
Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

 Rusya'nın hava saldırılarından kaçan bazı Suriyeliler'in, Kilis yakınlarındaki sınır bölgesine yerleştikleri bildirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Suriye Çalışmaları Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor durumdaki Suriyelilere yardım dağıtmak amacıyla Halep'e bağlı Telrifat bölgesine gittiğini söyledi.

Bölgede, Rus hava saldırıları nedeniyle Halep çevresinden göç etmiş yaklaşık bin 500 kişinin ağaçlık alanlarda kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlara yerleştiğini belirten Karacaoğlu, "Yaklaşık 5 yıldır sivillere yönelik saldırılar son günlerde Rus bombardımanıyla artmış durumda. Bölgede yaşayan insanlar ise hayatlarını kurtarmak için kısmen daha güvenli olan Türkiye sınırına yakın yerlere sığınmak zorunda kalıyor" dedi.

Rejim güçlerinin Halep'e kara operasyonunun halktaki paniği artırdığını ifade eden Karacaoğlu, son dönemde Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen Suriyeliler'in sayısının 20 bini geçtiğini vurguladı.

Göç hareketliliğinin henüz kitlesel boyuta dönüşmediğini dile getiren Karacaoğlu, şöyle konuştu:

"Sınıra yakın bölgelere yerleşmiş Suriyeliler, kendi çabaları ile kurdukları derme çatma çadırlarda hayatlarına devam ediyor. Bu insanların kış öncesi ısınma ve gıda ihtiyaçları bulunuyor. Olası kitlesel göç durumunda ise acil olarak barınma, gıda ve sağlık malzemelerine ihtiyaç duyulacaktır. Yardımların son derece azaldığı şu günlerde, eğer durum böyle devam ederse yüzbinlerce insan, açlık ve salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir."

Karacaoğlu, İHH olarak uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla ortak eylem planı çıkarmak için istişare toplantılarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.