Gaziantep

Genel seçime doğru

11:59 28 Ekim 2015
Genel seçime doğru

Maliye Bakanı Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adaylarıyla GTB’yi ziyaret etti

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret etti.

GTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şimşek, satış salonlarında çiftçi ve tüccarlarla bir araya gelerek, günün ilk sert buğdayının satışını gerçekleştirdi.

Şimşek, Türk tarımının son 13 yılda dünya ölçeğinde büyük bir ilerleme kazandığını belirtti. Türkiye’nin 2002 yılında dünya tarım sıralamasında 11’inci sırada yer aldığını, geçen süreç içerisinde 7’inci sıraya yükseldiğini aktaran Bakan Şimşek, şöyle devam etti:

“Türkiye şimdi 2 bine yakın tarım ürününü ihraç ediyor. 85 ülkeye ihracat yapılıyor. Az önce sert buğday satışı gerçekleştirdik. Alıcıya 'bu buğdayı ne yapacaksın?' dedim. 'Bulgur yapacağım sonra da Avrupa’ya satacağım' dedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde sadece ihracat yoktur. Hatta dünyanın birçok endüstrisi, birçok ürünü, birçok bölgeden gelen ham madde ile bir araya getirip satmasıyla oluşuyor. Önemli olan bunu becerebilmek ve katma değeri yüksek başka bir ürüne dönüştürüp satabilmektir. Gaziantep bunu istikrarla başardı. İstikrar olunca reform oluyor. Yani bütçe dengelerini düzeltiyorsunuz, bankaları düzeltiyorsunuz, sistemde iyileştirmeler yapıyorsunuz, sonra da faiz iniyor. Faiz inince de siz işinizi büyütme olanağını yakalıyorsunuz.”

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın sağlanamayacağını belirtti. 

Tiryakioğlu, üyelere alt yapı ve proje çalışmaları tamamlanan et hali ve et borsasının en yakın zamanda Gazianteplilerin hizmetine kazandırılacağı müjdesini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.