Gaziantep

Genel seçime doğru

17:51 30 Ekim 2015
Genel seçime doğru

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz vaat tüccarlığı yapmadık, hayal tüccarlığı yapmadık. Son derece gerçekçi, somut, uygulanabilir vaatler, program ve vizyonla milletimizin karşısına çıktık. Kendimizden eminiz. İnşallah milletimiz de bize güçlü destek verecektir" dedi.  

Bakan Şimşek, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, AK Parti'nin Gaziantep'e ilişkin vaatlerini anımsattı.

Seçim çalışmalarında halkın kendilerine büyük bir ilgi ve teveccüh gösterdiğini ifade eden Şimşek, "Seçim kampanyalarını yürütürken çevre kirliliğinden gürültü kirliliğine kadar büyük bir hassasiyet gösterdik. İnşallah bu ilgi sandığa da yansıyacaktır. Biz bu seçim kampanyasını her zamanki gibi çok yapıcı bir çerçevede götürdük. Mümkün olduğunca kimseyi rahatsız etmemeye çalıştık ama bilmeden fark etmeden rahatsız ettiğimiz hemşehrilerimiz olduysa da kendilerinden özür diliyoruz" diye konuştu.

 İstikrarın sürmesi için herkesin sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek şöyle konuştu: 

"Biz vaat tüccarlığı yapmadık, hayal tüccarlığı yapmadık. Son derece gerçekçi, somut, uygulanabilir vaatler, program ve vizyonla milletimizin karşısına çıktık. Kendimizden eminiz. Biz hazırız. İnşallah milletimiz de bize güçlü destek verecek. Seçim, demokrasinin bayramıdır ve bu bayramı bütün renklerimizle, bütün farklılıklarımızla, bütün güzelliklerimizle dolu dolu yaşamalıyız ama huzur içerisinde barış içerisinde her türlü baskıdan her türlü şiddetten uzak olarak. İnşallah sandık iradesİ güçlü bir şekilde istikrardan yana olacak. 90'lı yıllara dönmeyelim. 90'lı yıllar maalesef koalisyon yıllarıdır. 70'li yıllara asla ve asla dönmeyelim. 70'li yıllar da koalisyon yıllarıdır. Koalisyonlar bu memleketin sorunlarına çözüm üretmekte geçmişte yetersiz kalmış. Sorun çözmede, Türkiye'yi ileri taşımada maalesef performans düşük kalmıştır."

Şimşek, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'nin çözülemez gibi görünen birçok sorununa köklü çözümler ürettiğini anımsattı. 

Terör konusunda 90'lı yıllara asla dönülmeyeceğini ve bütün mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceğini belirten Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Huzurun da istikrarın da ekonomik büyümenin de kalkınmanın da adresi, teminatı bu ülkenin çimentosu AK Parti'dir. Biz memleketin temel sorunlarının çözümüne talibiz. Bu konuda siyasi risk aldık almaya da devam edeceğiz. Bundan kastım Çözüm Süreci olsun, inanç grupları olsun, etnik gruplar olsun, Türkiye'nin bütün farklılıklarını biz kucaklıyoruz. Sorunlarımızı diyalog ile Mecliste, sivil bir şekilde ve medeni bir şekilde çözmek için AK Parti olarak çok güçlü bir iradeye sahibiz. Vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu en iyi şekilde koruyarak devam ettireceğiz. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini daha da güçlendireceğiz."

Bakan Şimşek, yürütecekleri projeler ile Gaziantep'in Ortadoğu'nun en büyük sağlık üssü ve ihracat merkezi haline geleceğini kaydetti. 

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de güzel bir seçim kampanyası geçirdiklerini belirterek, 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep'te bir önceki seçime göre katılımın daha fazla olacağını dile getirdi. 

  Gül, Türkiye'nin geleceği açısından hangi partiye oy verirse versin herkesin, demokratik hakkını kullanarak sandık başına gitmesi gerektiğini belirterek "Sandıktan Türkiye için huzur kararı çıkar. Huzurun adresi olan AK Parti'nin de Gaziantepimizde ve bütün Türkiye'de tek başına işbaşına iktidar sonucu alacağına inanıyoruz. Bütün güvenlik görevlilerimiz olsun bütün partilerin sandık görevlileri olsun Türkiye'de ve Gaziantep'te huzur içinde bir seçimi beraberce inşallah idrak edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti milletvekilleri Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve milletvekili adayları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.