Gaziantep

Milletvekili seçiminin ardından

12:46 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 7 Haziran seçimlerinin getirdiği siyasi belirsizlik ve bilinmezliğin bu seçimle tam olarak ortadan kalktığını bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin ülke için hayırlı olmasını diledi.

Halkın tek başına iktidar isteğinin, oylarıyla bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu aktaran Tiryakioğlu, şunları belirtti:

"Oylarıyla huzur, güven ve  istikrar isteklerini sandığa yansıtan halkımız 4 yıllık süreçte parlamentoda kendilerini temsil edecek vekillerini ve iktidarı belirlediler. Bu günden itibaren sandıktan çıkan milli iradeye saygı gösterip, güçlü Türkiye olgusu ve beraberlik içerisinde kardeşçe hareket etmemiz gerekiyor."

Tiryakioğlu, başta ekonomi olmak üzere yarım kalan birçok konuda reform hareketlerinin zaman kaybedilmeden biran önce başlatılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine artık çok daha yakın olduğunu bildiren Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimlerinin getirdiği siyasi belirsizlik ve bilinmezliğin bu seçimle tam olarak ortadan kalktı. Siyasi istikrar, ekonomik  istikrarı da beraberinde getirecektir. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Ülkemizin birçok alanda belirlediği ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak 2023 hedeflerimiz var. Belirlenen bu hedeflere ulaşmamız için hepimize büyük görevler ve yükümlülükler düşüyor. Bu nedenle seçim atmosferinden bir an önce çıkarak başarılara doğru yol almalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.