Gaziantep

Yaralanan eşek damar yoluyla besleniyor

11:38 04 Kasım 2015
Yaralanan eşek damar yoluyla besleniyor

Gaziantep'te kamyonun çarpması sonucu yaralanan ve sedyeyle araca yüklenip hayvanat bahçesine götürülen eşek, damar yoluyla beslenerek tedavi ediliyor

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, 3 ayağında kırıklar ve iç kanama oluşan eşeğin tedavisinin sürdüğünü söyledi.

İslahiye ilçesinde kamyonun çarptığı eşeğin yaralandığı ihbarını "153" acil yardım hattından öğrendiklerini belirten Özsöyler, "Müdahale için hayvanat bahçemize ait tam donanımlı hayvan ambulansımızı ilçeye gönderdik. Sağlık ekibimiz, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra yaralı eşek sedyeye hayvan ambulansımıza alınarak Hayvanat Bahçesi Hastanesine nakledildi" dedi. 

Özsöyler, hayvanın arka ayakları ve bir de ön ayağında kırıklar tespit ettiklerini, ayaklarını alçıya aldıklarını anlattı.

Celal Özsöyler, "Yaralı eşeğin genel durumu, merkezimize geldiğinde oldukça bozuktu. Hayvanın arka ayakları ve bir ön ayağında kırıklar var. Oluşan iç kanamayı da durdurduk, şu anda genel durumunu düzeltmeye çalışıyoruz. Hayvanı özel yoğun bakım ünitesine aldık. Ağız yoluyla besleyemediğimiz hayvanı, içerisinde vitamin ve antibiyotiklerden oluşan ilaçların yer aldığı serumu damar yoluyla vererek beslemeye çalışıyoruz" dedi. 

Hayvandaki kırıkların iyileşmesi ve genel durumunun düzelmesinin biraz zaman alacağını vurgulayan Özsöyler, tedavinin iki ay kadar sürebileceğini ifade etti.

Cumartesi günü Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kamyonun çarpması sonucu yaralanan eşek, ayağının bandajlanmasının ardından sedyeyle hayvan ambulansına alınıp Gaziantep Hayvanat Bahçesine götürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.