Gaziantep

Paris'teki terör saldırılarına tepkiler

13:02 14 Kasım 2015
Paris'teki terör saldırılarına tepkiler

 Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, G20 Liderler Zirvesi’nde teröre karşı güçlü bir işbirliği ve pratik adımlar beklediklerini bildirdi.

Kadooğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan hain terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirtti.

Saldırıda ölenlerin ailelerine ve Fransa halkına başsağlığı dileyen Kadooğlu, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni etti.

Kadooğlu, şunları kaydetti:

"Terör dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, tüm insanlığa karşıdır. Dolayısıyla bugün Paris’te yaşanan acı hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Bugün geldiğimiz noktada yapmamız gereken, teröre karşı hepimizin birlik içerisinde, kol kola, yürek yüreğe hareket etmektir. Bu alçakça saldırılar karşısında hep daha güçlü olmalıyız. Dünya devletlerinin teröre karşı ortak mücadelesi çok önemlidir. Bu açıdan Türkiye'de gerçekleşecek olan G20 Zirvesi’nde teröre karşı güçlü bir işbirliği ve pratik adımlar beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Üyesi olduğumuz Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği'nin Fransız üyesi iş insanı dostlarımıza da başsağlığı diliyor, yakınlarını kaybedenlerin acılarını tüm kalbimizle paylaşıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.