Gaziantep

Gaziantep'te terör operasyonu sırasındaki patlama

16:05 15 Kasım 2015
Gaziantep'te terör operasyonu sırasındaki patlama

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentteki terör operasyonu sırasında meydana gelen patlamada yaralanan, Şehitkamil Devlet Hastanesinde tedavisi süren polis memurunun bilincinin yerinde olduğunu, ameliyata alınacağını söyledi.

Yaralı polisi hastanede ziyaret eden Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, aranan 2 firari terör örgütü mensubu gözaltına aldıktan sonra belirlenen adrese operasyon düzenlendiğini anlattı.

Emniyet mensupları eve girmeye çalıştıkları sırada içeriden ateş edildiğini, ekiplerin de ateşle karşılık verdiğini belirten Yerlikaya, "Emniyet mensuplarımız evin kapısını kırıp içeri giriyor. İçeri girdikten sonra polisleri karşısında gören terör örgütü mensubu, kendini imha ediyor, patlatıyor. 5 yaralımız var" diye konuştu.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Şu anda yaralı polisimizin bilinci yerinde. Bugün ameliyata alınacak. Tıp Fakültesinde tedavi gören yaralı polisimizi de ziyaret ettik. Oradaki yaralı polisimiz böbreğiyle ilgili ameliyata alındı ama sevindirici olan 5 yaralı polisin de hayati tehlikesi yok görünüyor. Biz hepsine Allah'tan şifalar diliyoruz. Yaralılarımızın yakınları ve emniyet mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bütün emniyet teşkilatımızla onur ve gurur duyuyorum. Güzel iş başardılar.

Yine terörle mücadelemizdeki azim ve kararlılığımızla hiçbir şey eksik olmayacak."

- Bombayı patlatan teröristin kimliğiyle ilgili çalışmalar

Yerlikaya, ölen teröristin Ankara Garı'ndaki bombalı saldırının azmettiricisi olduğu iddiasının sorulması üzerine parmak izi eşleştirmesi yapıldığını anlattı.

"Evdeki 3 çocuk, 2 kadın, onlar sağ çıktı" diyen Yerlikaya, alınan ifadeler ve parmak izi eşleştirmesine göre teröristin Halil İbrahim Durgun olduğuyla ilgili kanaat bulunduğunu ama kesin kanıya varabilmek için DNA testi gibi testlerin tamamlanması gerektiğini, gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı.

- "Hastamız hayati tehlikesini atlatmış durumda"

Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz de yaralı polislerin sağlık durumlarıyla ilgili sağlık camiası olarak gerekenleri sonuna kadar yapacaklarını söyledi.

Şehitkamil Devlet Hastanesine ağır yaralı getirilen polisin şu an itibarıyla hayati tehlikeyi atlattığı bilgisini paylaşan Deniz, şöyle devam etti:

"Özellikle sol akciğerinde ciddi yaralanma vardı. Yaralanmasını kontrol altına aldık. Hastamızın, bir de şarapnel parçası maalesef 'T4' dediğimiz omuriliğinde bir yaralanmaya neden olmuş. Bunun ilk geldiğinden itibaren takibini yaptık. Hayati risk nedeniyle öncelikle bunu engelledik. Hastayı hayatta tutmayı başardık. Şimdi üniversitedeki hocalarımızın da desteğiyle hastamız ameliyata alınacak.

İnşallah o şarapnel parçasından kurtulunca hastamızın bundan sonraki akıbeti hakkında bilgi vereceğiz. Hastamız hayati tehlikesini atlatmış durumda. Diğer yaralıların da hayati tehlikesi bulunmuyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.