Gaziantep

Gaziantep'teki botanik bahçesine ilgi

11:55 18 Kasım 2015
Gaziantep'teki botanik bahçesine ilgi

Yılda yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret ettiği bahçeye, yeni evlenen çiftler de fotoğraf çekimi için geliyor

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 17 dönümlük araziye 10 özel bahçe tasarımıyla kurulan botanik bahçesi, yoğun ilgi görüyor.

Bine yakın bitki çeşidinin bulunduğu alan, "Ekoloji Dersliği" ve "Su Bitkileri"nin yanı sıra "Gül", "Osmanlı", "Renk ve Koku", "Kaya", "Açık Tohumlu Bitkiler", "Tıbbi ve Endemik Bitkiler", "Zen" ve "Japon" isimli bahçeleriyle, ziyaretçilerine farklı atmosfer sunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Arslan, AA muhabirine, 6 yıl önce 17 dönümlük araziye, Türkiye'nin 2. büyük botanik bahçesinin kurulduğunu söyledi.

Bahçeye yılda yaklaşık 120 bin ziyaretçinin geldiğini anlatan Arslan, en renkli ziyaretçilerinin yeni evlenen çiftler olduğunu belirtti. Arslan, özellikle hafta sonlarında evliliğe adım atan en az 20 çiftin bahçede fotoğraf çektirdiğini kaydetti.

Bahçenin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğunu ifade eden Arslan, "Botanik bahçesinde en son revize edilen, bahçe ekoloji dersliğimizdir. Burada amacımız bitki dünyasını yaşayarak, eğlenerek ve keşfederek öğretmektir" dedi.

Eğitim projelerinin 2014-2015 döneminde 20 bin öğrenciyle yürütüldüğünü dile getiren Arslan, "Botanik Dünyasına Yolculuk", "Doğanın Sesi Korosu", "Hisseden Doğa", "Engelsiz Doğa", "Doğa Kulüpleri" gibi projelerle yeni eğitim döneminde de 60 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.