Gaziantep

Gaziantep'e "güneş enerjisi santrali"

16:04 19 Kasım 2015
Gaziantep'e "güneş enerjisi santrali"

 Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yürüttükleri yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı çalışması çerçevesinde 6 ay içinde güneş enerjisi santralini faaliyete geçireceklerini bildirdi. 

Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek su maliyetini aşağı çekmek için bazı vizyon projeler yapıldığını belirtti.

Bu çerçevede güneş enerjisinden de yararlanılmasının planlandığını kaydeden Sönmezler, "Yenilenebilir enerji kaynakları çalışmasında güneş enerjisi santralini 6 ay içerisinde faaliyete geçireceğiz" ifadesini kullandı.

Gaziantep'in güneş ve rüzgar enerjisinin rahatça kullanılabileceği bir bölgede bulunduğuna dikkati çeken Sönmezler, "18 dönümlük alanda 1 megavotluk lisanssız elektrik üretimi yapacağız. Projemizde 4 bin adet polikristal panel ile yıllık bin 750 kilovatsaat enerji üretmeyi planlıyoruz. Sadece güneş enerjisinde değil, içme ve atık su tesislerimizde de yenilenebilir enerjiyi özgün olarak kullanacağız" bilgisini aktardı.

Sönmezler, sistem sayesinde enerji maliyetlerinin düşürülmesinin öngörüldüğünü belirterek kentte içme suyu için ödenen fatura bedellerinin düşürülmesine yönelik modeller geliştirdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.