Gaziantep

GASKİ "Güneş Enerjisi Santrali" kuracak

17:51 19 Kasım 2015
GASKİ "Güneş Enerjisi Santrali" kuracak

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) "Güneş Enerjisi Santrali" kuracak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, GASKİ, yüksek maliyetteki su faturalarını aşağı çekmek amacıyla 6 ay içinde "Güneş Enerjisi Santrali" kurmaya hazırlanıyor. 

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, daha önce solar enerjiye öncülük yaptıklarını, ancak şimdi bunun 8 katı daha büyüklükte dev bir güneş enerjisi kuracaklarını bildirdi.

Gaziantep'in bölgesel konumdan güneş ve rüzgar enerjisini rahatça kullanılabilen bir alanda olduğunu ifade eden Sönmezler, "Şimdi solar enerjinin 8 kat büyüklüğünde bir proje yapıyoruz. 18 dönümlük alanda ve 1 megavotluk lisanssız elektrik üretimi yapacağız. Projemizde 4 bin polikristal panelle yıllık bin 750 kilowatt enerji üretmeyi planlıyoruz. Sadece güneş enerjisinde değil, içme ve atıksu tesislerimizde de yenilenebilir enerjiyi özgün olarak kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Güneş enerjisini çok önemsediklerini, bu doğrultuda önemli çalışmalar yapacaklarını aktaran Sönmezler, şunları kaydetti:

"Biz suyu Kahramanmaraş'tan terfili enerjiyle getiriyoruz. Elektriğe çok yüksek maliyetler ödüyoruz. Bu sistemle inşallah hem enerji maliyetlerini aşağı çekmiş olacağız hem de dünyada yenilenebilir enerjiyi en iyi kullanan şehir olmak istiyoruz. Bu sistemimiz faaliyet geçtiği zaman yılda 650 bin liralık kurumumuza maliyet sağlamış olacağız."

Sönmezler, Gaziantep'te yaşayan insanların içme suyunda daha az fatura ödemeleri için modeller geliştirdiklerini, bunun yanı sıra yenilenebilir enerji kapsamında Düzbağ'dan Gaziantep'e daha ucuz, kaliteli ve yeterli su getireceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.