Gaziantep

GAÜN ile tekstilciler arasında işbirliği protokolü

17:06 20 Kasım 2015
GAÜN ile tekstilciler arasında işbirliği protokolü

Gaziantep'teki tekstil sektörü temsilcileriyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF) Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı, Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) gerçekleştirildi.

Toplantıda, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) Başkanı Mehmet Haskaya protokol imzaladı. 

MHGF Başkanı Öztürk, toplantıda, üniversitelerin hayatın vazgeçilmezi ve bilim yuvaları olduğunu anımsatarak, bilimle sanayiyi buluşturmak istediklerini söyledi.

Türkiye'deki KOBİ ve aile şirketlerinin önemli ölçüde katma değer oluşturduğunu dile getiren Öztürk, federasyon üyesi firmaların ağırlıklı olarak nitelikli işgücü bulamama noktasında sıkıntı yaşadığına işaret etti. İmzalanan protokolün bu anlamda önem kazandığını aktaran Öztürk, "Gaziantep'teki meslektaşlarımızın işletmelerinin kapılarını üniversiteye açmaları, öğrencilerle bir araya gelerek kendi hayat hikayeleri dahil, yaptıkları işleri anlatmaları, pratikle teorinin bir araya gelmesini sağlamaları, stajından, bitirme tezine kadar birçok alanda ortak çalışmalar yapmaları çok önemli" diye konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür de gerek sanayiyle işbirliği, gerekse toplumla bütünleşmeyi her zaman önemsediklerini kaydetti. Üniversitelerin sadece fikir üreten değil, bu fikirleri sanayicilerle, iş dünyasıyla  paylaşan bir kapı olduğunu vurgulayan Gür, şöyle devam etti:

"Biz ara insan gücünü, fikrimizi sunarız, sanayicimiz bunu alırlar ve bunu Türkiye’nin geleceğine sunar. Biz bu konuda üniversitemizin felsefesine uygun olarak her türlü çabayı sarfedeceğimizi ve moda ve hazır giyim tasarım noktasında bizden beklenen iletişim kanallarını sürekli açık tutacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum."

PEN-KON Başkanı Mehmet Haskaya, işbirliği protokolünün Gaziantep'te sektör açısından büyük ve önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Toplantıda sektör temsilcisi Abdulkadir Konukoğlu da deneyimlerini paylaştı. Sektörün kent ve ülke genelindeki gündem maddelerine değinen Konukoğlu, işadamlarına tavsiyelerde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.