Gaziantep

24 Kasım Öğretmenler Günü

13:14 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Gaziantep Valisi Yerlikaya, mesaj yayımladı

 Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, öğretmenlerin her zaman toplumun en ayrıcalıklı kesimine hitap etme zevkini yaşayacaklarını ve yetiştirdikleri öğrencileri yıllar sonra toplumun seçkin bireyleri olarak görmenin hazzına varacaklarını vurguladı.

Öğretmenliğin dünyanın her yerinde kutsal sayılan bir meslek olduğunu belirten Yerlikaya, "Hissettiğiniz azim, heyecan ve şevkinizin yenileneceği bir Öğretmenler Günü'ne daha kavuşmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyor, bu onur gününüzü gönülden kutluyorum. Bu günün araştıran, öğrenen ve hayatı boyunca öğreten, temelinde insan sevgisi, saygı, inanç, disiplin ve hoşgörü bulunan kutsal bir tutkunun sembolü öğretmenlerimizin en mutlu günü olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlerin başarısının cumhuriyetin başarısı olduğunu" bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi, dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır ve dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Sorumluluğunuz öğrencilerinizle birlikte devam edecek ve asla bitmeyecektir. Unutmayınız ki cumhuriyetimizin yetiştirdiği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kuşakların öğretmeni sizlersiniz. Omuzlarınız, sorumluluklarınızı taşımakta zorlansa da hiçbir zaman yılmayacaksınız. Ebediyete intikal eden öğretmenlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimizi ve fedakar ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.