Gaziantep

Suriye'deki insani yardım tırlarına hava saldırısı

11:47 26 Kasım 2015
Suriye'deki insani yardım tırlarına hava saldırısı

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının dün Halep'in Azez ilçesinde yardım tırlarına yönelik düzenlediği hava saldırılarına ilişkin, "Bu olay açıkçası uluslararası güçlerin Halep'e yapılan yardımları durdurmaya yönelik adımlarıdır" dedi.

Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmendağı ve Suriye sınırında yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin doğrudan iç güvenliğine yönelik bir operasyon olduğunu söyledi.

Sınır güvenliğinin tel örgüden ibaret sayılamayacağına dikkati çeken Aldemir, "Türkmen Dağı, Azez gibi sınır boyu, Türkiye'nin doğal güvenlik koridorudur. Rusya, bu koridora yönelik 1915'te yarım kalan hesapları görmek için taşeronluk yapıyor. Aslında Türkmen Dağı'ndaki asıl niyet, bu insanları yüzyıllardır yaşadığı yerden Türkiye'ye göç ettirip yeniden Hatay'ın statüsünü tartışır hale getirmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Emperyalist güçlerin 100 yıl önce yarım kalan hesaplarını yeniden gündeme getirmek için yaptığı çalışmalara karşı Türkiye'nin geri adım atmaması gerektiğini vurgulayan Aldemir, şöyle konuştu:

"Aslında Rus uçağının düşürülmesi, Esed ve Rusya'nın hareket kabiliyetini sınırlamış, muhalifler arasında motivasyon oluşturmuştur. Türkiye'nin bu yüzden geri adım atmaması gerekir. Şu an Suriye'nin gerçek devrimcileri yol almakta. Zaten ortada DAEŞ'e saldıran yoktur. Hatta Esed ve Rusya yaptıklarıyla DAEŞ'i engellemiyor aksine önlerini açıyorlar. Bu açıdan dün Azez'de yaşananlar, çok önemlidir. Çünkü en azından 2 yıldır Halep'e yardımların ulaşmasını sağlayan nakliye parkı bombalandı. Burada çok sayıda insan yanarak öldü. O yüzden bu olay açıkça uluslararası güçlerin Halep'e yapılan yardımları durdurmaya yönelik adımlarıdır."

Aldemir, saldırılar sırasında platform üyesi İyilik-Der'e ait yardım depolarında da zarar oluştuğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.