Gaziantep

"Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" toplantısı

11:48 26 Kasım 2015
"Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" toplantısı

 İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Bülent Özkan, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ile Adıyaman güzergahında gastronomi ve mozaik rotası oluşturulmasının planlandığını bildirdi.

İKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" toplantısında, "Akdeniz'den Mezopotamya'ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu" projesi ele alındı.

Toplantıda, protokol ile proje faaliyetlerinin son şekline getirilmesi ve taslak teknik şartnamenin oluşturulmasının faydalı olacağı vurgulandı.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamındaki illerde turizm koridoru oluşturularak bilinirliğin sağlanması, bölgede ziyaretçi sayısı, turizm gelirleri, özel sektör yatırımları ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Projeyle nitelikli insan kaynağının oluşmasına katkı sağlanacağını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ile Adıyaman güzergahında gastronomi ve mozaik rotasının oluşturulması tasarlandı. Böylece temel sorunları çözülmüş turizm değerlerinin, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım ve pazarlaması yapılacaktır. Bölgeye gelen nitelikli turist sayısında artış sağlanacak ve yeni istihdam alanları yaratılarak bölgelerin sosyoekonomik gelişimine katkı sağlanacaktır."

Toplantıya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt Çeliktürk ve ajans uzmanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.