Gaziantep

GTB'ye Edirne'den ziyaret

11:59 27 Kasım 2015
GTB'ye Edirne'den ziyaret

  Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret etti. 

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meclis Başkanı Selami Memiş ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Edirne heyetine, Gaziantep tarımı, ekonomisi ve borsa faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Selami Memiş, ziyaretteki konuşmasında, heyetin kentte yapacağı incelemelerin verimli geçmesi temenni etti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan ticaret borsalarının bir araya gelmesinin, fikir alışverişi yapılması ve ortak projeler üretilmesi açısından önemli olduğunu belirten Memiş, heyetin Edirne'ye taşımak istediği projelere destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

GTB Başkanı Tiryakioğlu ise dünyanın önemli ticaret merkezlerinden Gaziantep'in tarıma dayalı sanayide Türkiye'nin başkenti olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in tarım kökenli sanayide birçok sektörde Türkiye üretiminin tamamına yakınını karşıladığını aktaran Tiryakioğlu, "Türkiye, makarna üretiminin yüzde 70’i, bulgur üretiminin ise yüzde 80’ni şehrimizden karşılanmakta. Bunun yanı sıra tekstil, un ve yağ gibi çeşitli sektörlerde de ilk sıralardayız" ifadelerini kullandı.

Tiryakioğlu, et borsası, emtia merkezi, Antepfıstığı Ürün ihtisas Borsası ve Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisi gibi önemli projeleri de kente kazandırmak istediklerini, böylelikle Gaziantep'i tarıma dayalı sanayi anlamında öncül kentlerden birisi haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.