Gaziantep

Gaziantep'te "Sağlıklı Anne Sağlıklı Bebek" semineri verildi

17:33 02 Aralık 2015
Gaziantep'te "Sağlıklı Anne Sağlıklı Bebek" semineri verildi

 Gaziantep'te anne adaylarına "Sağlıklı Anne Sağlıklı Bebek" semineri verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesince İnayet Topçu Tıp Merkezinde tertiplenen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, iyi bir neslin anneler sayesinde yetiştirildiğini söyledi.

Annelerin bilinçli olması gerektiğini kaydeden Yazı, "Bir canlıyı dünyaya getirmenin heyecanını yaşayan anneler, ne kadar bilgili, eğitimli olursa gelecek nesiller de o kadar iyi yetişir. Biz de sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Burada size vereceğimiz eğitimlerle hamilelik öncesi, sonrası ve bebek bakımı hakkında bilgilendirileceksiniz. Kontrollerinizi uzman hekimler tarafından takip ettirin. Hamile kalmadan önce de takiplerinizi ihmal etmeyin" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Gültekin Serdar Tolay da Hazreti Peygamberin "cennet annelerin ayakları altındadır" mealindeki hadisine işaret ederek, "Kadına çok önem veren bir dinin mensuplarıyız. Bu eğitimler, sizlerin daha iyi bir nesil yetiştirmeniz için veriliyor. İlkini başlattığımız bu seminerleri tertiplemeye devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra anne adaylarına bebek bakım seti verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.