Gaziantep

Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yankıları

13:59 10 Aralık 2015
Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yankıları

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, küresel ekonomide yaşanan zor şartlara ve politik belirsizliklere rağmen Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamlarındaki yüzde 4'lük artışın çok önemli bir başarı olduğunu bildirdi. 

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2015 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamının piyasa beklentilerinin üzerinde olduğunu belirtti.

Bugünkü açıklanan rakamla, ekonomide kesintisiz büyümenin 24 çeyrektir korunduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Yılın 9 aylık büyümesine baktığımızda, Orta Vadeli Program'da 2015 yılı için öngörülen yüzde 3 büyüme hedefini rahatlıkla aşarız. Kapasitede kullanımı ve sanayi endeksi verileri de büyümeyi destekler görünümde" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, yapısal reformların da hızla hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı. 

Yüzde 4 büyümenin yeterli olmadığını kaydeden Konukoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Küresel ekonomide yaşanan zor şartlara ve politik belirsizliklere rağmen, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyük rakamlarındaki yüzde 4'lük artış çok önemli başarıdır. Türkiye bu anlamda birçok Avrupa ülkesini de geride bırakmıştır. Bu rakama karşın hala potansiyelimizin altındayız ama trendin yukarı doğru olması moral vericidir. Sürdürülebilir yüksek büyüme rakamlarını yeniden yakalamak için sanayide hamle yapmalı, yapısal reformları da hızla hayata geçirmeliyiz. İstikrarın devamını sağlayacak güçlü tek parti iktidarı sayesinde, 2016 yılında büyümenin hızlanacağı bir ortamın oluşturulacağına inanıyoruz."

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise yüzde 4'lük büyümenin piyasalar için sürpriz olduğunu bildirdi.

Büyümenin sürdürülebilir kılınması ve potansiyelin artırılması için reformların zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranında, tarım sektöründeki gelişme hızı ve iç tüketim harcamalarının artması etkili oldu. Gelecek yılın, büyüme hamlemizin çok daha iyi seviyelere ulaşması açısından verimli geçmesini bekliyoruz. Bu konuda hükümetin reformlar ve icraatlarını içeren eylem planı büyük önem taşıyor"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.