Gaziantep

Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

17:31 12 Aralık 2015
Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesini, "Gaziantep, kendi dalının Nobel'ini aldı. Artık Gaziantep mutfağı dünyanın en önemli mutfaklarından bir tanesi" sözleriyle değerlendirdi.

Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nda düzenlenen karnavala katıldı.

Gencay Savaş Bandosu'nun konser verdiği karnavalda pandomim, canlı heykel, palyaço, animasyon, dans ve bando gösterileri yapıldı.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitliliği ve lezzetiyle Gaziantep mutfağının dünyanın başkenti olduğunu söyledi.

UNESCO'dan alınan tescilin hayırlı olmasını dileyen Şahin, "Gaziantep, kendi dalının Nobel'ini aldı. Artık Gaziantep mutfağı dünyanın en önemli mutfaklarından bir tanesi. Odalarımızla yıllardır yaptığımız bir çalışmaydı. Kendi içerisinde mutfaklar yarıştı, büyük bir rekabet vardı. Burada yarışı Gaziantep birincilikle tamamladı ve hak ettiği tescili aldı" diye konuştu.

Gaziantep'in yalnızca antik kentleriyle değil bundan sonra mutfağıyla da dünya kültürel mirasında söz sahibi olduğunu kaydeden Şahin, kültürel turizmin gelişmesinde de Gaziantep mutfağıyla iddialı olduklarını vurguladı.

Herkesi Gaziantep'e davet eden Şahin, "Bu ödülü ülkemize getirdiğimiz dolayı çok mutluyuz, gururluyuz. Gazi şehrimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Dün Aziz Sancar, Nobel'de nasıl Türkiye'yi temsil ettiyse bugün de Gaziantep mutfağı Birleşmiş Milletlere damgasını vurmuştur" dedi.

Şahin, kültürel mirası korumanın ve gastronomiye sahip çıkmanın herkesin görevi olduğuna dikkati çekti. 

UNESCO, 33 ülkeden 47 kenti "Yaratıcı Şehirler Ağına" almış, Gaziantep, UNESCO'nun dün aldığı kararla, bu alanda Türkiye'nin öncü şehir olma özelliğini kazanmıştı. UNESCO gastronomi listesine şu ana kadar Çin'den iki kent, Brezilya, Güney Kore, İsveç, Kolombiya, Japonya ve Lübnan’dan birer şehir girmişti. Gaziantep ile birlikte 9 kent daha bu listeye eklendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.