Gaziantep

"Özgürlük İçin Basın" proje toplantısı düzenlendi

17:36 12 Aralık 2015
"Özgürlük İçin Basın" proje toplantısı düzenlendi

 AB Sivil Düşünce Programı çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen "Özgürlük İçin Basın" Projesi kapsamında Gaziantep'te toplantı düzenlendi. 

Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, demokrasi ve basın özgürlüğünün yaşam için olmazsa olmaz iki şartı olduğunu söyledi. 

Yasaksız Türkiye’nin kutsal idealleri olduğunu kaydeden Bilgin, "Yasaksız Türkiye’yi hayatımız boyunca savunduk. Bundan sonra da savunacağız. Ama yasaksız Türkiye’yle yasasız Türkiye’yi birbirine karıştırmamak lazım. Basın özgürlüğü olmazsa demokrasi yaşayamaz. Demokrasi olmazsa basın özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değildir" dedi.

Proje kapsamında 7 bölgede komiteler oluşturduklarını aktaran Bilgin, "Her komitede iki deneyimli gazeteci, bir avukat, bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir de akademisyen bilim adamı bulunuyor. Basın özgürlüğünün önündeki engellerle, duruşmalarla ilgili rapor sunuyorlar. Ankara’da 5 kişiden oluşan komitemiz var. Onlar aylık raporlar hazırlıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı da her olayı süzgeçten geçirip bir rapor oluşturduklarını belirterek, raporlarında siyasi bir eleştiri değil, yasal değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.