Gaziantep

Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

17:36 14 Aralık 2015
Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep mutfağının "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesiyle ilgili, "Elimizdeki bu büyük potansiyeli, uluslararası bir dile çevirdik" dedi. 

Şahin, belediyenin aralık ayı olağan genel meclis toplantısında, Gaziantep'in kültür ve gastronomi alanında iddialı olduğunu söyledi.

Gastronomi konusunda daha önce hazırlanan raporda eksiklikler tespit ettiklerini vurgulayan Şahin, "Bunun üzerine raporun teknik alt yapısının kuvvetlendirdik ve yeni bir lobi çalışması başlattık. Uzman kişilerden fikirler aldık. Bunun dışında yurt dışı fuarlarına katıldık ve şehrimizin mutfağını tanıttık" diye konuştu. 

Bu süreçte 15 ay titiz bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Şahin, "Gastronomide aldığımız bu tescille önümüzde yeni bir dönem başladı. Tescilimiz, hayırlı uğurlu olsun. Elimizdeki bu büyük potansiyeli, uluslararası bir dile çevirdik. Hep birlikte bunu başardık. İnşallah, Türkiye'ye gelen turistin Gaziantep'te ağırlanması açısından önemli bir dönüm noktası yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

- Ulaşım çalışmaları

Kentteki alt yapı çalışmalarına da değinen Şahin, 2016'da yapılması planlanan projelerden bahsetti. Ulaşım ağını güçlü bir yapıya dönüştüreceklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"2016, bizim için bir anlamda ulaşım ağı yılımız olacak. Bu yıl, genelde çevre hatlarını geliştirmeye ve şehirdeki aksların boşaltılması konusunda çalışmalarla tamamladık. Şimdilerde de ulaşımla ilgili planlar hazırlıyoruz. İnşallah Gaziantep'i uzun yıllar ulaşım sorunu yaşamayacak bir hale getireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.