Gaziantep

22. Uluslararası Ayakkabı Terlik Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı

09:27 15 Aralık 2015
22. Uluslararası Ayakkabı Terlik Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı

Fuarda Türk şirketleriyle bir araya gelerek ikili görüşmeler yapacakları belirtilen Etiyopyalı iş adamları heyeti, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Konukoğlu'nu ziyaret etti

 Etiyopyalı iş adamları heyeti, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Etiyopya'dan 19 kişilik "alım heyeti", yarın Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılacak 22. Uluslararası Ayakkabı Terlik Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'na (GAPSHOES) katılmak üzere Gaziantep'e geldi.

Heyetten bir grubun kendisini ziyaretinde konuşan Başkan Adil Konukoğlu, Etiyopya heyetini Gaziantep'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Etiyopyalı alıcıların GAPSHOES Fuarı'nda Türk şirketleriyle bir araya gelerek ikili görüşmeler yapacağını bildiren Konukoğlu, ortak ticari ilişkileri geliştirmek için her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Etiyopya Ticaret ve Sektörel Birlikler Odası Başkanı Gebrehiwot Gebreegziabher Abera da Türk iş adamlarının nüfusu 100 milyon civarındaki Etiyopya'da faaliyet gösterdiğini kaydederek, iki ülke arasındaki kardeşliğin daha fazla iş ortaklığıyla ilerletilebileceğini aktardı.

Ülkesinin hızla geliştiğini anlatan Abera, Gaziantepli iş adamlarını işçilik ve girdi maliyetlerinin düşük olduğu Etiyopya'da yatırım yapmaya çağırdı.

Konukoğlu, Abera'ya bakır işlemeli fincan seti hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.