Gaziantep

Suriyeli genç protezle yeniden yaşama tutundu

11:31 15 Aralık 2015
Suriyeli genç protezle yeniden yaşama tutundu

KEMAL KARAGÖZ - Ülkesindeki iç savaşta evlerinin yakınına düşen füze saldırısında bir bacağını kaybeden Suriyeli genç, Gaziantep'te takılan protez bacakla yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Suriye'nin Deyru'z Zor kentine bağlı El Meyadin köyünde yaşayan Suriyeli Abdulkerim Hamedi'nin (19) yaşamı, yaklaşık 1,5 yıl önce, rejim güçleri tarafından evlerinin yakınına füze atılmasıyla bir anda değişti. 

4 akrabasının yaşamını yitirdiği saldırıda Hamedi de sol bacağını kaybetti. Saldırı yüzünden sağ bacak kaslarında da sıkıntılar yaşayan ve yatağa bağımlı hale gelen Hamedi, Gaziantep'te takılan protez sayesinde yeniden yaşama tutundu. 

Suriyeli Hamedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaşta evlerinin yanına bomba düşmesinin ardından 8 kardeşinden 4'ü ve anne babasıyla köylerinden kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

El Meyadin köyündeki füze saldırısında yüzlerce insanın yaralandığını, 4 akrabasının da hayatını kaybettiğini anlatan Hamedi, "Benim de saldırıda iki bacağım zarar gördü. Bir bacağımın yarısı gitti ve kaslarımı kaybettim ama üzerinde yürüyebiliyorum. Diğer bacağımı ise tamamen kaybettim" dedi.  

Suriye'deki savaşta uzuvlarını kaybedenlere yardım için kurulan İradi Adımlar Derneği'ne internet üzerinden başvurduğunu anlatan Hamedi, dernek üyelerinin de kısa süre sonra kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi. 

- "Hayattan umudumu kesmiştim"

Dernek yetkililerinin, kendisine protez takılması için girişimlerde bulunduğunu anlatan Hamedi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Proteze kavuşmadan önce yatağa bağlıydım, yarı ölüydüm. Psikolojim çok bozulmuştu. Hayattan umudumu kesmiştim. Başvurum onaylandıktan sonra bende daha fazla yürüyebilme isteği oldu. Protez eğitimi aldıktan sonra hayata daha fazla bağlandım. Eskisine göre çok mutluyum. Çok da ümitliyim. Derneğe geldiğimde herkes bana yardımcı oldu. Psikolojim de düzeldi. Yardımlarından dolayı gönüllü dernek üyelerine çok teşekkür ederim. Esed rejiminden ne köylü ne de şehirli kurtuluyor. Herkesi öldürüyor."

Ülkelerindeki savaşın bir an önce bitmesini dileyen Hamedi, Suriye'de kalan 4 kardeşine de bir an önce kavuşmak istediğini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.