Gaziantep

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aldemir:

14:06 15 Aralık 2015
Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aldemir:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporla gençlerimizi dağlardan, uyuşturucu çetelerinden toplamaya başlayınca bir ayıkma ve uyanma sürecini başlattı. Biz de özellikle Anadolu'nun yeniden bir medeniyet havzasına dönüşmesi sürecinde ata sporlarımızın buralarda hayat bulmasını hedefliyoruz"

 Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren İstikrar Spor Kulübü, 10 spor branşıyla Gaziantepli gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedefliyor.

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüttükleri sportif faaliyetlere Gençlik ve Spor Bakanlığının da destek verdiğini söyledi.

Aldemir, aikido, güreş ve yüzme gibi branşlarda faaliyet yaptıklarını aktardı.

Gençleri kötü çevrelerden uzak tutmayı hedeflediklerini kaydeden Aldemir, sporun birleştirici yönüne vurgu yaparak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporla gençlerimizi dağlardan, uyuşturucu çetelerinden toplamaya başlayınca bir ayıkma ve uyanma sürecini başlattı. Biz de özellikle Anadolu'nun yeniden bir medeniyet havzasına dönüşmesi sürecinde ata sporlarımızın buralarda hayat bulmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

- Spor Kulübü Başkanı Açıkkol

İstikrar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol da İstikrar Spor Kulübünün 2012 yılında açıldığını belirtti.

Güvenilir ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Açıkkol, şöyle konuştu:

 "Kulübümüzün 407 lisanslı, faal sporcusu var. Sporcularımız sadece sporla değil, ilim ve sanat gibi alanlarda da faaliyetlerde bulunuyor. Bunların gençlerimizin kişiliklerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın yürüttüğü sportif faaliyetler, kötü alışkanlıklardan da uzaklaşmalarını sağlayacak. Özellikle okul öncesinden başlayarak yaşam boyu insanımızın spor alışkanlığı kazanmasını istiyoruz. Spor, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olmalı."

Aikido gibi Uzakdoğu sporlarının da eğitimlerini verdiklerini belirten Açıkkol, "Bu sporların da Gaziantep'te yer almasını istiyoruz. Aikido, şiddete yönelik olmayan, şiddeti insan hayatından çıkaran ve bunu felsefe haline getiren bir spor. Bununla ilgili Gaziantep'te bir hayli mesafe aldığımızı düşünüyoruz" dedi.

Açıkkol, "aşırtmalı aba güreşi" gibi eski spor dallarını da canlandırmak istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.