Gaziantep

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Türkmenlerin sesi olacak

15:07 15 Aralık 2015
Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Türkmenlerin sesi olacak

Bu yıl İstanbul'da düzenlenecek yarışmaya Suriye Türkmenleri adına katılacak Şan, Bayırbucak Türkmenlerinin sesini dünyaya duyurmak istiyor

Türk dünyası ülkeleri arasında düzenlenen ve bu yıl 17-19 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da üçüncüsü gerçekleştirilecek Türkvizyon Şarkı Yarışması'na Suriye Türkmenleri adına katılacak Adil Şan, Bayırbucak Türkmenlerinin sesini dünyaya duyurmak istiyor.

Şan, Gaziantep'te yarışmaya hazırlandığı stüdyoda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yarışmanın ilkinin Eskişehir'de, ikincisinin Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlendiğini, üçüncüsünün ise bu yıl 17-19 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirileceğini söyleyen Şan, Suriye Türkmenlerinin yarışmaya ilk defa katılacağını ifade etti.

Yarışmaya 30 ülkeden temsilcilerin katılacağını aktaran Şan, "Yarışmada Bayırbucak'ın, Türkmendağı'nın, Halep'in, Hama'nın, Humus'un sesi olmaya çalışacağız. Dereceye girmek, bizim için önemli değil. Önemli olan, Türk birliğinin sağlanması. Temennimiz, sadece müzikte değil her konuda Türk dünyasının birlik olması. İşte o zaman sesimizi daha gür çıkarırız" dedi.

Organizasyonun 100'e yakın televizyon kanalında canlı yayınlanacağını aktaran Şan, Türkiye'den de bazı televizyon kanallarının etkinliği canlı vereceğini dile getirdi.

İç savaşın başladığı ilk günden itibaren kendilerine kucak açan Türk halkına ve devlet büyüklerine teşekkür eden Şan, şunları kaydetti:

"İnşallah Bayırbucak'ın, Suriye Türkmenlerinin sesini dünyaya duyuracağız. Bu fırsat, bana verildi. Ben de Türkmenleri en iyi şekilde temsil edip, sesimizi dünyaya duyurmaya çalışacağım. İnşallah bir an önce Türkmendağı'nın acısı biter. Memleketimizde huzur, barış hakim olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.