Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odasından "turizm sektörü" raporu

10:30 22 Aralık 2015
Gaziantep Ticaret Odasından "turizm sektörü" raporu

Raporda durgunluk yaşandığı belirtilen turizm sektörünün desteklenmesi gerektiği kaydedildi

Gaziantep Ticaret Odasınca (GTO) durgunluk yaşandığı belirtilen turizm sektörüyle ilgili rapor hazırlandı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sektörün sorunları ve çözüm önerilerini içeren rapora Kafe Restoran, Catering (toplu yemek) Hizmetleri, Ulaşım, Yolcu ve Öğrenci Taşımacılığı, Seyahat Acenteleri ve Turizm Otel Güvenlik Organizasyon ve Danışmanlık Faaliyetleri meslek komitelerinin başkan ve üyeleri de katkı sundu. Başkan ve üyelerle toplantı düzenleyen GTO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu, durum değerlendirmesi yaptıklarını belirtti.

Acıoğlu, hazırladıkları raporu ilgili makamlara sunacaklarını aktardı.

Turizm sektörünün canlanması ve desteklenmesi için gerekli çözüm önerilerinin yer aldığı rapora dikkat çeken Acıoğlu, "Son dönemde gerek komşu ülkelerde, gerekse de bölgede yaşanan sıkıntıların etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor. İş hacmi önemli ölçüde daraldı. Sektörün canlandırılması için desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Turizm işletmelerinin istidama önemli ölçüde katkı sunduğunu kaydeden Acıoğlu, bunların ayakta kalması gerektiğini belirterek, "Sektördeki firmalara istihdam desteği, SGK prim indirimi, KDV indirimi, uygun kredi sağlanması, elektrik ve yakıt gibi konuda indirim ya da destek sağlanabilir. Kamu kurumlarının geniş katılımlı toplantılarını Gaziantep'te organize etmeleri, özellikle yurt dışı uçuşlar olmak üzere Gaziantep bağlantılı uçuşların arttırılması, kongre turizminin Gaziantep'e çekilmesi için çalışmalar yapılabilir. Bölgesel özelliklerine göre Gaziantep ve benzeri kültür turizmi merkezleri dikkate alınarak tatil günleri belirlenebilir" açıklamasında bulundu.

Gaziantep'in UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Acıoğlu, sektöre yönelik desteklerin bu vesileyle daha da arttırılmasının önemine işaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.