Gaziantep

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı

18:35 23 Aralık 2015
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı

Gaziantep Valisi Yelikaya ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Uzer, kutlama mesajı yayımladı

 Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, Türk topraklarını paylaşma hevesiyle gelen düşmanların Kurtuluş Savaşı destanıyla denize döküldüğünü belirtti.

Ecdadın sırtına ateşten gömlek giyerek yaşadığı o günleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar geçen o süreci herkesin çok iyi bildiğini kaydeden Yerlikaya, Kurtuluş Savaşı'ndaki en çetin mücadelelerden birinin de Gaziantep'te yaşandığını vurgulayarak, "Bu şehrin insanları aylarca açlığa, yokluğa mahkum edilerek esir alınmak, canlarından aziz bildikleri toprakları ele geçirilmek istendi. Tüm imkansızlıklara rağmen esir olmaktansa ölmeyi tercih eden Antep ahalisinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiçbir güç duramadı" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, şöyle devam etti:

"94 yıl önce Milli Mücadele'ye kıvılcım olan Antep savunması, şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz tarafından Gazi unvanı verilmesine vesile olmuştur. Bugün şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğu ilk günden bu yana, aynı ruh ve heyecanla, karşılaştığı tüm engelleri, yine milletimizin azim ve kararlılığıyla bertaraf etmiştir."

Gazianteplilerin, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 4 yıldır çok güzel ev sahipliği yaptığını ve kardeşlik örneği sergilediğini belirten Yerlikaya, "Böyle bir şehrin valisi olduğum için büyük bir huzur ve mutluluk duyuyorum" açıklamasında bulundu.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kıvanç ve onurla kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yad ediyorum.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bugüne kadar kaybettiğimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

- "Onlar sadece bir şehri değil, bir vatanı kurtarmıştır"

Milletvekili Uzer de Atatürk'ün, "Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece bir şehri değil, bir vatanı kurtarmıştır", sözlerine vurgu yaparak, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep Kuşatması'nda şehit olanları rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Gazianteplilerin 25 Aralık 1921'de Fransız askerleri şehri terk ettiğinde bu günü bayram ilan ettiğini kaydeden Uzer, "Gazianteplilerin kalbinde yanan o aşka her zaman ihtiyaç olacak. 94 yıl önce canları pahasına yaşadığımız toprakları vatan yapan atalarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.