Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

18:59 24 Aralık 2015
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

''Diyarbakır gibi peygamberler şehrine maalesef vatandaşları dinden uzaklaştıran bir terör örgütü musallat oldu. Camileri bombalıyorlar, okulları yakıyorlar. Bunların buradaki amacı çocukların eğitimden vatandaşların da camiden, dinden uzak kalmasıdır''

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Diyarbakır gibi peygamberler şehrine vatandaşları dinden uzaklaştıran bir terör örgütünün musallat olduğunu belirterek, "Camileri bombalıyorlar, okulları yakıyorlar. Bunların buradaki amacı çocukların eğitimden vatandaşların da camiden, dinden uzak kalmasıdır'' dedi.

Gül, Nizip Belediyesinde muhtarla düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Gül, teröristlerle mücadelenin kararlıkla süreceğini belirtti.

Operasyonlarda devletin terörle mücadeledeki ana ilkesinin "teröristle olan mücadeleyi kararlılıkla sürdürmesi ve bunlar yapılırken de bölge halkına bir zarar gelmemesi" olduğunu vurgulayan Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir karış toprağına, bir taşına bile kimsenin zarar veremeyeceğini kaydetti.

Bu konuda çok kararlı olunduğuna işaret eden Gül, "Operasyonlar niye bu kadar uzuyor? Çünkü biz 'sivil vatandaşlara asla zarar gelmesin' diyoruz. Yani Diyarbakır gibi peygamberler şehrine maalesef vatandaşları dinden uzaklaştıran bir terör örgütü musallat oldu. Camileri bombalıyorlar, okulları yakıyorlar. Bunların buradaki amacı çocukların eğitimden vatandaşların da camiden, dinden uzak kalmasıdır. Biz de bu nedenle terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürecek ve üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz'' diye konuştu.

- "Zihinsel olarak Moskovalaşmış insanlardır"

Gül, Rusya krizi sonrasında sanki kendi uçakları düşmüş gibi Türkiye'ye tepki gösteren birilerinin görüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu krizler insanların nerede, nasıl durduğunu gösteren önemli anlardır. Bu krizde Türkiye'nin yanında yer almayanlar, Türkiye'nin aleyhine çalışanlar ve Türkiye'ye karşı olumsuz düşünce besleyenlerle bir arada oldular. İşte birisi Rusya'ya gidip ziyaret ederek 'biz bir anlamda sizinle Türkiye arasındaki mücadelede ya da bir gerilimde sizin yanındayız' diye mesajlar verebiliyor. Bunu söyleyenler, Türkiyelilik iddiasıyla yola çıkanlar, bunlarda asla Türkiyelilik yok. Bunlar zihinsel olarak Moskovalaşmış insanlardır. Birisi de diyor ki; 'Türkiye ile İran savaşsa ben İran tarafını tutarım'. Bunu diyen bir milletvekili. Bu insandan ne kendi partisine ne de bu ülkeye bir fayda gelmez. İşte paralel yapı da bunların içerisindedir. Ülkemize ihanet eden bu hainlerin hepsini tarih yazıyor ama milletimiz de bunları affetmeyecek. Bizler de milletimizin yanında durmaya ve onlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.