Gaziantep

Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü

12:53 25 Aralık 2015
Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: "25 Aralık'taki aynı azim ve kararlılıkla, kesinlikle bağımsız ve hür Türkiye için mücadele edeceğiz. Bunun için azmimiz, aşkımız ve kararlılığımız vardır. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur"

 Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunumuyla başlayan törende daha sonra Gazilik madalyası Türk bayrağına takıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar şehitler anıtına kadar yürüdü. Şehitler anıtına çiçek bırakan protokol üyeleri ve vatandaşlar, dua etti. Burada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı tören birliği de saygı atışı yaptı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dokurcum Meydanı'nda devam eden törende, 94 yıl önce imanla bir destan yazıldığını belirterek, Antep savunmasında hayatını kaybeden 6 bin 317 şehit ve gaziyi rahmet, minnet ve şükranla andı.

Vatan ve millet olmanın kolay olmadığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Gençler, sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Gaziantep'in kurtuluşunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Çok çalışacağız. Türk gençliği bütün dünyaya örnek olacak ve fende, bilimde, ilerleyecek. Bu medeniyetin bize bıraktığı manevi mirasa sahip çıkacak. Gök kubbede ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak. Minarelerdeki ezan sesimiz hiç susmayacak. O yüzden sizlere çok güveniyoruz. Sizler bu geçmişe layık olacaksınız ve hep birlikte bunu başaracağız. Şehrimizde yaşayan 2 milyon kişiyle yeniden bütün dünyaya haykırıyoruz. 25 Aralık'taki aynı azim ve kararlılıkla, kesinlikle bağımsız ve hür Türkiye için mücadele edeceğiz. Bunun için azmimiz, aşkımız ve kararlılığımız vardır. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur." 

Konuşmanın ardından, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi öğrencileri Kübra Tuğçe Karaoğlu ve Şevket Durgun şiir okudu. 

Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı mehter takımı ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.

Törene, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.