Gaziantep

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

19:10 25 Aralık 2015
Diyanet İşleri Başkanı Görmez:

"İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Hepsinde de umut Türkiye'ye bağlanmış vaziyette"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Hepsinde de umut Türkiye'ye bağlanmış vaziyette" dedi.

Görmez, Gaziantep İl Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılışında verdiği konferansta, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu anımsatarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Dünyanın ahiretin tarlası olduğunu belirten Görmez, cenneti, tohumu bu dünyada ekilen bir bahçeye, cehennemi de ateşi bu dünyadan götürülen bir ocağa benzetti.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Barack Obama'nın bir danışmanının ziyaretine geldiğini aktaran Görmez, şöyle konuştu:

"Ziyaretin sebebi, İslam coğrafyasında olup bitenlerin sebebini anlamakmış. Şu anda bu coğrafyada çok büyük acılar yaşıyoruz. Bu acıların sebebini, 'daha dün, iki sene önce ortaya çıkan bir cinayet şebekesinin yapıp ettiklerinde aramayın' dedim. Bunun sebeplerini 'Afganistan'ın, Irak'ın işgalinde arayın' dedim. 'Irak'ta boş yere katledilen 1,5 milyon Müslüman'ın nasıl katledildiğini önce düşünün' dedim. 'İran-Irak savaşında, Körfez savaşında arayın', dedim. 'Avrupa'nın göbeğinde Bosna savaşında arayın' dedim. 'Kafkasya'da, Çeçenistan savaşında arayın' dedim. 'Bu savaşlar neden yapıldı' dedim."

İlahi dinlerin yeryüzüne barış ve rahmet getirmekten başka gayesi olmayacağını vurgulayan Görmez, insanların Hazreti İsa'nın mesajlarından, 16 haçlı seferleri çıkardığını söyledi.

Allah'ın rahmet mesajlarını 23 sene boyunca dünyaya yayan Hazreti Muhammed'in, hiç taarruz savaşının bulunmadığını, hepsinin savunma savaşı olduğunu aktaran Görmez, "O savaşlarda da ahlak ve hukuk öğretilmiştir, hiçbir kadına, çocuğa, din adamına el uzatılmamıştır. Ancak insanlar, Hazreti İsa'nın sevgi dolu mesajlarından, rahmetinden, merhametinden haçlı seferlerini çıkardılar. Musevilikten, yeryüzünün en baş belası olan siyonizm ideolojisi üretildi. Haşa Tevrat siyonizmi insanlara telkin etmedi, insanlar Tevrat'tan siyonizmi çıkardı."

- "İslam dünyası tarihin en zor süreçlerinden geçiyor"

Müslümanların bugüne kadar kurulan medeniyetleri kaybettiğini belirten Görmez, tüm İslam coğrafyasının umudunu Türkiye'ye bağladığını vurguladı. Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam dini ve İslam dünyası tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Ecdadımızla dünyanın her tarafına inşa ettiğimiz medeniyeti kaybederek, kendimizi Anadolu'ya hapsetmişiz. Şimdi de etrafımızdaki dünyaya baktığımızda her taraf ateşler içinde. İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor, insanlar birbirlerini katlediyor. Hepsinde de umut Türkiye'ye bağlanmış vaziyette. Her birisi, zihninde ve kalbinde şu umudu taşıyor; 'biz yıkıldık, Allah'tan Türkiye ayakta duruyor. İnşallah Türkiye'de Müslüman kardeşlerimiz çok güçlü ve müreffeh olurlar, sonra bize de yardımcı olurlar' diye herkesin bir umut içerisinde olduğunu gördüm. Tarih öyle bir nehirdir ki siz önüne set çekerek tarih nehrini durduramazsınız, nehir akmaya devam eder."

- 100 bin Kur'an-ı Kerim bağışı toplandı

Görmez, başlattıkları "Hediyem Kur'an Olsun" ve "Hiçbir Lisan Kur'ansız Kalmasın" kampanyaları hakkında da bilgiler verdi.

Yaklaşık 2 hafta önce başlattıkları kampanyada 100 bin Kur'an-ı Kerim bağışı aldıklarını dile getiren Görmez, "Kampanyalarımıza destek vermenizi istiyorum. Devlet bütçesinden para istemek yerine vatandaşımızdan bağış alıyoruz. 2 haftada 100 bin Kur'an bağışı geldi, hamd olsun. Kur'an-ı Kerim'i bütün lisanlara tercüme ediyoruz. Gürcüce, Romence ve Ermenice'ye çevirerek 26 dili bulduk. Halen 80'i aşkın lisana Kur'an'ın çevrilmediğini gördük. Tercüme etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Katılımcılardan da 100 bin Kur'an-ı Kerim bağışı alan Görmez'e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yöreye ait bakır işlemeli hediye takdim etti.

Konferansa Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan da katıldı.

- KAGEM'in açılışını yaptı

Görmez, konferansının ardından Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gaziantep Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) açılışını yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir takım eksikleri bulunduğunu belirten Görmez, bu eksikleri de hem Türkiye’de hem Dünya'da TDV'yle doldurduklarını söyledi.

Özellikle kadın ve çocuk konusundaki eksiklikle ilgili KAGEM'in Ankara'da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Görmez, "KAGEM’in şube sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Gaziantep’te de kadınların çocukların faydalanacağı tefsir, sanat, fıkıh gibi alanlarda çalışmalarımız olacak" dedi.

KAGEM'in Ankara'da Suriyeli çocukların eğitimi için önemli çalışmaları olduğunu kaydeden Görmez, Gaziantep'te de TDV'nin hizmetlerini sürdüreceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.