Gaziantep

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

15:04 26 Aralık 2015
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"Memurun iş güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Memurun iş güvenliğine dokundurtmayız"

 Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Memurun iş güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Memurun iş güvenliğine dokundurtmayız" dedi.

Bir otelde düzenlenen sendikanın il divan toplantısında konuşan Memiş, her zaman darbelere karşı ve milletin yanında duranlarla beraber olduklarını belirtti. 

17-25 Aralık süreçlerinde bir darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

"Bu süreç, Türkiye'nin milli iradesinin elinden alınması için başlatılan küresel bir süreçti. Küresel güçler ve onların içerideki iş birlikçilerinin ortak çalışmalarıyla ülkenin kaosa sürüklenmesi gerekiyordu. Yapılan algı operasyonlarıyla derin güçlerin oyunları işleme sokulmuştu. 17-25 Aralık darbe girişimleri gerçekleşmiş olsaydı Türkiye uçurumdan aşağı yuvarlanmış olacaktı. Memur-Sen olarak biz, paralel yapıya da darbecilere de karşıyız." 

Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren muhalefete anlam veremediklerini dile getiren Memiş, Türkiye'nin tek derdinin Suriye'deki insan haklarını korumak olduğunu söyledi. Memiş, Türkiye'yi Suriye'nin yanında olduğu için Rusya'ya şikayet eden milletvekillerini de tanımadıklarını vurguladı.

- ODTÜ yerleşkesindeki gerginlik

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği kınadığını söyleyen Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin en önemli üniversitelerinden birinin rektörünün böyle hunharca yapılan saldırı karşısında sessiz kalmasını, oradaki öğrencilerimize sahip çıkmamasını ve polisi oraya sokmayarak olaylara mahal vermesini şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Anadolu'da bin yıldır kılınan namazları, okunan ezanları ne Haçlılar ne Moğollar engelleyebildi. Bugün de ne Diyarbakır'da, Mardin'de ezanı engelleyebilecekler, ne de ODTÜ'de ne olduğu belirsiz gençlik namazı engelleyebilecek."

- "Oturalım, konuşalım, iş verimliliğini arttıralım"

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değiştirilmesi tartışmalarına da değinen Memiş, söz konusu kanunun aksak yönlerinin bulunduğuna işaret etti. Kamu çalışanlarının iş güvenliğinin kaldırılması yönünde yapılacak bir çalışmaya karşı duruşlarını ortaya koyacaklarını anlatan Memiş, "Memurun iş güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Memurun iş güvenliğine dokundurtmayız. Çalışmayan memur varsa çalıştırmayan amir vardır" dedi.

Mevcut yasaların çalışmayan memurla ilgili gerekeni yapma imkanı sağladığını aktaran Memiş, şunları kaydetti:

"Oturalım, konuşalım, iş verimliliğini arttıralım, model bir sistem ortaya çıkaralım. Kamu çalışanları bu ülkenin bu noktaya gelmesine katkı sağlayan önemli bir kesimdir. Kimsenin huzur bozmaya, çalışanların geleceğiyle oynamaya hakkı yoktur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.