Gaziantep

Kamu-Sen Gaziantep Temsilcisi Fidan:

17:13 26 Aralık 2015
Kamu-Sen Gaziantep Temsilcisi Fidan:

"Eğer bir kamu çalışanın herhangi bir örgütle bağlantısı varsa bunun tespit edilmesi lazım, bunun dışında iş güvencesi kanunun itibarsızlaştırarak sorun çözülemez"

 Kamu-Sen Gaziantep Temsilcisi Baler Fidan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değiştirilmesi tartışmalarına ilişkin, "Eğer bir kamu çalışanın herhangi bir örgütle bağlantısı varsa bunun tespit edilmesi lazım, bunun dışında iş güvencesi kanunun itibarsızlaştırarak sorun çözülemez" dedi. 

Fidan, sendika binasında Kamu-Sen temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, kamu çalışanlarının iş güvencelerinin anayasada güvence altına alındığını anımsattı. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değiştirilmesi tartışmalarına değinen Fidan, "Böyle bir durumun yaşanması büyük hatalara yol açar. Kamu çalışanının daha rahat daha iyi şartlarda kimseye bağımlı olmadan çalışması için verilmiştir. Şunu ifade etmek isteriz ki; iş güvencemiz bizim, dokunulmazımız ve nefsi müdafaa alanımızdır. İş güvencesine yönelik her girişimin karşısında tüm platformlarda dile getireceğiz. Eğer bir kamu çalışanın herhangi bir örgütle bağlantısı varsa bunun tespit edilmesi lazım, bunun dışında iş güvencesi kanunun itibarsızlaştırarak sorun çözülemez. Umarız 2016 yılı sorunların çözüldüğü bir yıl olur" diye konuştu. 

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlü olduğunu dile getiren Fidan, kamu çalışanlarına savunma hakkı tanınmadıkça disiplin cezası verilemeyeceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.