Gaziantep

Gaziantep'in Yıldızları 2015 Ödül Töreni

19:59 26 Aralık 2015
Gaziantep'in Yıldızları 2015 Ödül Töreni

Türkiye Yürütme Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin artırılmasıyla ilgili tartışmalara ilişkin, "İşverenin cebinden zaten bin 500 lira çıkıyor. İşçinin eline ulaşan maaş ise bin lira. Asgari ücreti bin 300 lira yapın. Biz bin 500 lira vermeye devam edelim. İşçimiz bin 500 lira net alsın" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Sanayi Odasınca (GSO) Özel SANKO Okulları Akdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları 2015 Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, TOBB olarak asgari ücretin artırılmasıyla ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Asgari ücretle mesajlar veren Hisarcıklıoğlu, "Biz, işçilerimiz 'az kazansın' demiyoruz, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Böyle bir talebimiz yok. Daha fazla kazansınlar. Çünkü onlar kazandıkça biz de kazanıyoruz. Onlar kazanmadan bizim kazanabilmemiz mümkün mü, değil. Biz diyoruz ki, işverenin cebinden zaten bin 500 lira çıkıyor. İşçinin eline ulaşan maaş ise bin lira. Asgari ücreti bin 300 lira yapın. Biz bin 500 lira vermeye devam edelim. İşçimiz bin 500 lira net alsın" diye konuştu.

İş adamlarına karekodlu çekin kullanılmasını tavsiye eden Hisarcıklıoğlu, "Gaziantep'te anket yaptık. Ticaret borsası üyelerimin yüzde 90'ının bundan haberi yok. Vadeli çeki alırken vatandaşın bindiği arabaya, oturduğu eve, giydiği paltoya göre değil vatandaşın ödeme alışkanlıklarına göre, işi yapıp yapmadığına göre mal verme şansımız var. Sağ olsunlar yürürlüğe koydular. O yüzden sıkıntı yaşamamak için barkodlu çeki kullanın" ifadelerini kullandı.

- Diğer konuşmacılar

Vali Ali Yerlikaya da elindeki sermayeyle riskler alarak, gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm iş adamlarının birer yıldız olduğunu ifade etti.

Sanayide nitelikli ara elemanla ilgili kentte fikir alışverişi yapıldığını anlatan Yerlikaya, endüstri mesleki eğitimle ilgili Gaziantep'in çok ciddi başarılara imza attığını, bunu daha da geliştirmek istediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in yıldızların anası olan kutup yıldızı olma hedefiyle çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Siyasi hayatı boyunca, her çalışmaya demokrasi anlamında taraf olduğunu anlatan Şahin, artık ülke yarışından kent ekonomisi yarışına geçildiğini belirterek, "Dünya Bankası geliyor ve şehirleri inceliyor, Gaziantep için de dünyanın 7'nci büyük rekabet edebilir şehri olduğunu belirliyor. Bundaki başarının sırrı ise birlikte rahmet vardır görüşünden hareket ederek her zaman gücümüzü birleştiriyoruz. Başarı da böylelikle geliyor. UNESCO'dan kazandığımız ödül de bu güç birliğinin eseri" değerlendirmesinde bulundu.

Kentteki çalışmalar konusunda OSB'leri merkez alarak hareket ettiklerini aktaran Şahin, bu noktada ulaşımdan konut ihtiyacına kadar farklı alanlardaki çalışmaları OSB'lerin ihtiyaçları doğrultusunda da şekillendirdiklerini kaydetti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da ülke ekonomisine yön veren en önemli şehirlerden birinin Gaziantep olduğunu söyledi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 130 bin kişiye istihdam sağlandığını ve 925 fabrikanın faaliyet gösterdiğini aktaran Konukoğlu, 5. Organize Sanayi Bölgesinde ise 117 fabrikanın inşaatına devam edildiğini vurguladı. 

Konukoğlu, dış piyasalarda zor bir yıl geçmesine rağmen Gaziantep'in en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde 5'inci sıraya yükselmeyi başardığını sözlerine ekledi.

İş dünyası olarak vergi reformunun yapılmasını beklediklerini belirten Konukoğlu, istihdam üzerindeki yüklerin hafifletilmesini isteyerek, "Biz, asgari ücret artışına karşı değiliz. İşçimizin daha fazla almasından mutlu oluruz. Bu konuda işveren, üzerine düşeni yapacaktır. Hükümetimizden bu yükü paylaşmasını, sigorta primi işveren payını düşürmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende, konuşmaların ardından iş adamlarına ödülleri takdim edildi.

Bu arada, tören öncesi sahneye çıkarılan ve Özel Sanko Okulları öğrencileri tarafından programlanan "Sano" adı verilen robotun katılımcıları selamlaması, katılımcılardan alkış topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.