Gaziantep

Suriyeli aktivistin Gaziantep'te öldürülmesi

14:07 28 Aralık 2015
Suriyeli aktivistin Gaziantep'te öldürülmesi

 Gaziantep'te dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli aktivist Naji Jerf, toprağa verildi.

Jerf'in cenazesi, yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Yeşilkent Mezarlığı'na getirildi. Suriyeli aktivist için eşi Büşra, 4 yaşındaki kızı Yam ve 8 yaşındaki kızı Emsa Jerf ve akrabalarının katılımıyla tören düzenlendi. 

Törende bazı katılımcılar, Özgür Suriye Ordusu bayrağı taşıdı. 

Jerf'in cenazesi, Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Fransa'ya gidecekti 

Yaklaşık 2 ay önce çekimlerini tamamladığı, terör örgütü DAEŞ'in zulümlerini anlatan belgeselini yayınladıktan sonra tehditler aldığı belirtilen Jerf'in, Fransa'ya sığınma talebiyle yaptığı başvurunun kabul edildiği öğrenildi. 

Gerekli işlemleri tamamlayan Suriyeli aktivistin, ailesiyle bugün önce İstanbul'a, ardından da Fransa'ya gideceği kaydedildi. 

Suriye merkezli derginin editörlüğünü de yapan Jerf'in, terör örgütü DAEŞ ile ilgili ikinci belgesel için hazırlık yaptığı bildirildi. 

- "Belgeselden sonra çok tehdit aldı"

Cenazeye katılan Suriyeli Burhan Nassif, gazetecilere yaptığı açıklamada, Jerf'in, halka zulmeden Esed rejimi ve terör örgütü DAEŞ ile ilgili çalışmalar yapan tarafsız bir gazeteci olduğunu söyledi. 

Jerf'in, ülkesinde iç karışıklık çıktığı günden bu yana halkının yanında yer aldığını vurgulayan Nassif, "Belgeselden sonra çok tehdit aldı. O yüzden de buralardan biraz daha uzaklaşmak istiyordu. Bunu kendinden çok ailesi için yapmayı planladığını dile getiriyordu. Suriye'nin özgürlüğü için mücadele eden arkadaşımızı şehit verdik. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. 

Dün, Naji Jerf, İncilipınar Mahallesi'nde kaldırımda yürürken arkasından gelen grubun silahlı saldırısına uğramış, kaldırıldığı 25 Aralık Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.