Gaziantep

AGD'ce Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapılacak

11:55 29 Aralık 2015
AGD'ce Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapılacak

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şubesince Mekke'nin Fethi'nin bin 385. yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapılacağı belirtildi.

Şube Başkanı Özcan Fidan, AGD Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Aralık Perşembe'yi 1 Ocak Cuma'ya bağlayan gecenin Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü olduğunu söyledi.

Yeryüzünün ilk binası Kabe'nin bulunduğu şehir Mekke'nin İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedildiğini ifade eden Fidan, "Kelime olarak açmak anlamına gelen fetih, yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır" dedi. Fidan, geleneksel olarak düzenledikleri fetih kutlamalarını bu yıl Kamil Ocak Spor Salonu'nda organize edeceklerini kaydetti.

Bugün Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler olduğuna dikkati çeken Fidan, "Yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerekmektedir. Ayrıca yılbaşı eğlenceleriyle toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde, Anadolu Gençlik erlerinin Mekke'nin Fethi kutlamaları, asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesidir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.