Gaziantep

Şehitkamil Belediyesinden kırsal bölgelere sağlık hizmeti

16:05 07 Ocak 2016
Şehitkamil Belediyesinden kırsal bölgelere sağlık hizmeti

 Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüştürülen bölgelerdeki sosyal tesislere doktorlar için oda inşa ediyor.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde yaşanan muayenehane sorununu ortadan kaldırmak adına yeni inşa edilen sosyal tesislere doktorların muayenehane olarak kullanabilecekleri ayrı bir oda inşa ediliyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşın verdiği imkanları verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirtti.

Köy ziyaretlerinde vatandaşların muayene talebi olduğunu ifade eden Fadıloğlu, "Doktorlarımızın belirli günlerde mobil olarak gidip muayene yaptıkları köyden dönüştürülen mahallelerimiz var. Köyden mahalleye dönüştürülen alanlardaki nüfus az olduğundan sabit doktor olmuyor. haftanın belirli günlerinde doktorlarımız giderek orada muayenelerini yapıp, reçetelerini yazıyor. Fakat doktorlarımızın fiziki şartları çoğu yerde müsait değildi. Doktorlarımız, ya bir cami köşesinde ya da bir okul köşesinde muayene yapıyordu. Bu duruma bir çözüm üretmeye çalıştık. Yeni yapılan sosyal tesislerle birlikte, en azından hem doktorlarımızın sağlıklı bir çalışma ortamı elde etmesi hem de vatandaşlarımızın hijyen şartları içerisinde muayene olmasını sağlayacak mekan elde ettik" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.