Gaziantep

Telefon dolandırıcılığına karşı uyarıda bulundular

14:47 08 Ocak 2016
Telefon dolandırıcılığına karşı uyarıda bulundular

 Şahinbey Belediyesi meclis toplantısın katılan polis ekipleri, belediye meclis üyelerini cep telefonuyla kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı uyardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi ocak ayı meclis toplantısına katılan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu görevlileri; son zamanlarda yurt genelinde artan kontor ve para dolandırıcılığı konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dolandırıcılıkla ilgili meclis öncesi yapılan sunumun vatandaşları uyarma ve bilgilendirme anlamında büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde görevli İbrahim Halil Sanduaç da iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılık suçu ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek istediklerini belirtti. 

Polis jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personeli, vatandaşlardan herhangi bir maddi talepte bulunamayacağını vurgulayan Sanduaç, şunları kaydetti:

"Gelişen teknolojik imkanları kullanan şüphelilerin, mağdurları telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmakta. Dolandırıcıların kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşların telefon ekranında "155 Polis İmdat arıyor" yazarak güvenini sağlıyorlar. Hatta polis ekiplerini, sahte ihbarlarla aradıkları vatandaşın ikamet bölgesine yönlendirip senaryolarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar. Daha sonraki aşamalarda ise verdikleri hesap numaralarına paranızı havale etmenizi ya da para ve altınlarınızı çöp kutuları, park veya sokaklara bırakmanızı istemektedirler. Bu yöntemler dışında, vatandaşlarımızın telefon numaralarına 'hediye kazandınız' ya da 'çekiliş kazandınız' gibi mesajlar atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. Ayrıca dolandırıcılar telefonla sizi arayarak sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmanızı isteyerek de dolandırabilmektedirler. Telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olmamak için herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmeyeceğini unutmamak gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.