Gaziantep

8. Büyükelçiler Konferansı

14:51 16 Ocak 2016
8. Büyükelçiler Konferansı

Ankara'da 11 Ocak'ta başlayan 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Gaziantep'e gelen büyükelçiler, dernek ve vakıf ziyareti yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru başkanlığındaki büyükelçiler heyeti, Empati Derneğini ziyaret ederek dernek başkanı Zeynep Konukoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir'i ziyaret etti. Vakfın çalışmaları hakkında heyet üyelerine bilgi veren Aldemir, özellikle Suriyeliler konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin çok değiştiğini ifade eden Aldemir, "Bu ülke bizim. Birkaç kişinin kalkışmasıyla biz bu topraklara küsemeyiz. Başka ülkelere de yaslanamayız, çünkü yaslananların halini görüyoruz" dedi.

Sorunların çözümü için yeni bir üst bakışa ihtiyaç olduğunu kaydeden Aldemir, şöyle konuştu:

"Sorunların arkasından gidiyoruz, bu da bizi sürüklüyor. Bu tür toplantıları sıklaştırmamız lazım. Türkiye'den başka çıkış yolu yok. Türkiye, İslam dünyasının başkenti. Hepsi buraya yaslanmış durumda. Var olan savaşlar büyük yaralar açıyor. Fiziki yaralar hastanelerde tedavi ediliyor, yürek ve vicdanlarda açılan yaralar ise ancak merhametle, çabayla, gayretle, samimiyetle, elimizi ve yüreğimizi açmakla tedavi edilir."

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara sağladığı hizmetlerden dolayı dünya kamuoyunun takdirini topladığını belirterek, katkılarından dolayı Aldemir'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.