Gaziantep

Halı Sektör Kurulu, Almanya'da toplandı

14:48 18 Ocak 2016
Halı Sektör Kurulu, Almanya'da toplandı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, halıda pazar payının arttırılması için 2016'yı seferberlik yılı olarak ilan ettiklerini bildirdi.

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, Halı Sektör Kurulu'nun, Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı için bulundukları Almanya'nın Hannover kentinde toplandığını belirtti.

Toplantıda sektörün geleceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Kaplan, geçen yıl 170 ülkeye toplam 2 milyar 16 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bu yıl beklentilerinin daha yüksek olduğunu aktaran Kaplan, şunları kaydetti:

"Gerek makine halısı, gerekse el dokuma halıda pazar payının arttırılması için 2016'yı seferberlik yılı olarak ilan ettik. Firmalarımızın ve ihracatçılarımızın yıl boyunca özellikle hedef pazarlar üzerindeki çalışmalarının sıklaştırılması, mevcut pazarlardaki pazar payının artırılması ve yeni pazarlar bulunabilmesi için koordineli olarak çalışmalarımızı yürütmemiz gerekmektedir. 2015'te en büyük halı alıcı ülkesi Suudi Arabistan olmuştur. Bunu ABD, Irak, Almanya, İngiltere, Libya, Mısır ve Birleşik Arap Emirliği takip etmektedir."

Hedeflerinin dünyadaki tüm ülkelere Türk halısı satmak olduğuna dikkati çeken Kaplan, hükümetten bu konuda yeni destekler beklediklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.