Gaziantep

Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek

16:07 28 Ocak 2016
Şehit Taşçı'nın ailesine aldığı ev restore edilecek

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı'nın, babası sattıktan sonra geri aldığı Nizip'teki evin restorasyonunu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün şehit Üsteğmen Taşçı'nın annesini aradığını ve bir süre sohbet ederek acısını paylaştığını söyledi.

Üsteğmen Taşçı'nın Nizip'te aldığı evi tadilattan geçirip babasına hediye etmeyi planlamasına değinen Şahin, şehidin dileğinin, kendileri için emir olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Şehidimizin annesine, oğlunun dileğinin çok kutsal bir görev olduğunu, orada yazın gelip babasına sürpriz yapmak istediğini öğrenince, bundan çok duygulandığımızı söyledik. Büyükşehir Belediyesi olarak izin verirlerse, hemen restorasyon çalışmalarına girip, içinin tefrişatını yaparak üsteğmenimizin dileğini yerine getirmeyi düşündüğümüzü ilettim. Şehidimizin annesi de bundan dolayı çok duygulanıp, teşekkür etti'' dedi.

Önce "Şehitler olmasın" diye başlatılan Çözüm Süreci'nin aslında ne kadar önemi bulunduğunu, çocukların herkes için kıymet taşıdığını, bir anne olarak bütün yüreğiyle hissettiğini belirten Şahin, şehidin anne ve babasının bundan sonraki hayatlarında devletin şefkat elini yüreğinde hissetmesinin sağlanması, acılarının paylaşılarak azaltılmasının en büyük görevleri olduğunu kaydetti.

Şehit Taşçı'nın dileğini gerçekleştireceklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta bir program için gideceğim İstanbul'da anne ve babayı ziyaret ederek, ellerini öpeceğim. Yapacağımız çalışmaları onlara anlatacağım. Üsteğmenin gönlünden geçen her şeyin daha güzelini yaparak, onların, kendi doğdukları, büyüdükleri ilçeyi ziyaret etmeleri ve orada şehidimizin onuruna yakışır şekilde yaşamalarını sağlayacağız. Şehidimizin anası babasına, bizim annemiz babamız olarak bakıyoruz. Antep evi iki katlı. Evin restorasyona ihtiyacı var. Bu restorasyon çalışmasını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Tarihi dokuyu koruyarak modernize edip, şu anki yaşam standartlarına uygun şekilde yapacağız. Bütün tarihi dokuda, şehrin merkezinde güçlü bir ekiple çalışıyoruz. Bugün bütün ekibimizi oraya gönderdim. Çalışmalar başladı. Evi 2 ay içinde aileye teslim edeceğiz."

- Şehit Üsteğmen Taşçı'nın adı parkta yaşatılacak

Şahin, şehit Taşçı'nın isminin yaşamasını önemsediklerini söyledi.
Okullar ve yaşam alanlarına şehitlerin isimlerini vermeye devam ettiklerini bildiren Şahin, "Yaklaşık 20 dönümlük araziye yapacağımız Çamlıca Park'a üsteğmenimizin ismini vermeye karar verdik. İnşallah bu meclis toplantısında bu yönde karar alacağız. 2 ay içinde bu parkı Nizip halkının hizmetine sunacağız. Şehidimizin isminin yaşaması bizim için çok önemli. Bundan da ailelerimizin ne kadar mutlu olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Ocak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı, ertesi gün İstanbul'daki Levent Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Şehit olmadan önce Taşçı'nın, ailesinin bir süre önce Nizip ilçesinde sattığı evi geri aldığı ve tadilattan geçirdikten sonra babasına hediye etmeyi planladığı öğrenilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.