Gaziantep

Suriyeli Türkmen aile destek bekliyor

17:57 31 Ocak 2016
Suriyeli Türkmen aile destek bekliyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeli Türkmen aile, 3 yaşındaki yürüme engelli çocuklarının tedavisi için destek bekliyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan ailelerden biri de Türkmen Halil ailesi. Halep'teki çatışmalardan kaçan aile, Gaziantep'e yerleşti.

Kalealtı Mahallesi'nde ikamet eden aileden Baba Abdurrazzak Halil (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Suriye'nin Halep kentinde bombalardan kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Esed rejimi Halep'e bomba atmaya başladıktan sonra muhaliflerle rejim güçlerine karşı çatışmaya girdiklerini dile getiren Halil, "Rejim güçleri, Türkmen ve Arapları çok zor durumda bıraktı. İnsanlara zulüm yaptı. Özellikle Türkmen mahallelerine bomba atmaya başladılar. Türkmen Ayaş köyüne kaçtık. Köyde de uçaklar bizi rahat bırakmadı. En sonunda Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Türk halkının kendilerine sahip çıktığını bildiren Halil, kendilerini sadece Türkiye'nin kabul ettiğini söyledi.

Halil, Gaziantep'e sığındıklarını ve tek odalı evde yaşamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Halil, komşularının kendilerine yardımcı olduğunu, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini belirtti. Abdurrazzak Halil, 4 çocuğu olduğunu aktardı.

En küçük çocuğunun engelli dünyaya geldiğini belirten Halil, şöyle konuştu:

"Çocuklarımdan en küçüğü anne karnında sakat kaldı, yürüyemiyor. Tek isteğim çocuğumun tedavi edilmesi. Kentteki bütün hastanelere çocuğum için başvurdum. Hayırseverlerin tedavi için destek vermesini bekliyorum. Gaziantep'teki doktorlar çocuğumun tedavisinin kentte yapılmadığını belirttiler. İnşallah çocuğum bir an önce sağlığına kavuşur."

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk halkını çok seviyorum"

Oğluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisinden dolayı Erdoğan adını verdiğini kaydeden Halil, "Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk halkını çok seviyorum" dedi.

Anne Nadiye Halil (31) de 4 yıl önce oğlu Erdoğan'a 3 aylık hamileyken iç savaşın yeni başladığını söyledi.

Anne Halil, şöyle devam etti:

"Mahallemize bomba düştü. Bombalardan kaçıp köye sığındık. En sonunda Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Çok zor şartlarda Türkiye'ye geldik. Bombalar atıldıktan sonra ortalık cehenneme döndü. O anı yaşayan bilir. 8 aylık hamileyken Türkiye'de doktora gittim. Daha öncesinde hiç doktora gidemedim. Doktorlar çocuğumun belinde kist olduğunu, kafasında da su toplandığını söylediler. Bir ay sonra da doğum yaptım. Doğumdan 15 gün sonra bebek belinden ameliyat edildi. Belindeki kist alındı. 4 ay sonra da doktorlar, çocuğumun kafasına su birikmesin diye şant taktılar. Doktorlar ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor. Kesin bir şey söylemiyorlar."

Şu an 3 yaşında olan oğlunun yaşıtlarının yürüdüğünü görünce çok üzüldüğünü belirten Halil, "Şu hayatta çocuğumun yürüdüğünü görmek istiyorum. Hayırseverlerin bu konuda yardımını bekliyorum" dedi.

Anne Halil, doktorların Erdoğan'ın bu durumunun kendisinin hamileyken korkmasından kaynaklandığını söylediğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.