Gaziantep

Suriyelilere çalışma izni verilmesi

14:17 01 Şubat 2016
Suriyelilere çalışma izni verilmesi

Gaziantep'te, geçici koruma izni verilen Suriyelilerin çalışma izinleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Valilik toplantı salonundaki programda, kentte 350 bine yakın Suriyeli'nin yaşadığını söyledi.

Misafirlerden 51 bininin barınma merkezlerinde bulunduğunu hatırlatan Uyumaz, "Sığınmacıların kayıt işlemlerini tamamladık ve ihtiyaçları konusunda da düzenleme yaptık. İlimizde 93 bin Suriyeli çocuğun ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim planlamalarını hazırladık. Şu anda barınma merkezlerinde yüzde 94 oranında eğitim seviyesine ulaştık. Gaziantep genelinde de yüzde 93 seviyesini yakaladık" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ise geçici koruma altına alınan Suriyelilerin yeni çıkan kanunla çalışma izni almadan çalıştırılamayacağını, bu kuralı ihlal edenlere ise para cezası uygulanacağını anımsattı.

Geçici koruma sağlanan yabancıların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çalışma izni başvurusu yapması gerektiğini anlatan Ekin, "Mevsimlik tarım veya hayvancılık işlerinde çalışacak geçici koruma sağlanan yabancılar da çalışma izni muafiyeti kapsamındadır. Çalışma izni muafiyeti başvuruşları, geçici koruma sağlanan il valiliğine yapılacaktır" diye konuştu.

Ekin, geçici koruma sağlanan yabancılara asgari ücretin altında ücret ödenemeyeceğine dikkati çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun da yönetmelikle ilgili bilgiler verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.