Gaziantep

Gaziantep'e panorama müzesi yapılıyor

15:38 02 Şubat 2016
Gaziantep'e panorama müzesi yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yapmayı planlanan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması" için çalışmalar sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaşayan canlı tarihçiler, tüm oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte düşünerek geliştirilen panoramada bir "Araştırma Komisyonu” kuruldu. Tüm dünya örnekleri, özellikle Rusya-Sevastapol yerinde incelenerek panorama planlandı ve buna göre projelendirildi.

Gaziantep’in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi yağlı boya tekniği ile yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak.

Antep savunmasının anlatılacağı panorama, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralıkta ziyarete açılması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.