Gaziantep

Yaşam evinin sakinleri "kimliklerine" kavuştu

11:38 07 Şubat 2016
Yaşam evinin sakinleri "kimliklerine" kavuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait kimsesizlerin barındığı yaşam evinin 13 zihinsel engelli sakinine nüfus cüzdanı çıkarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1947 yılında faaliyete geçen kuruluşun eski adının "Güçsüzler Yurdu" olduğunu belirtti.

Çelebi, yaşam evinin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kimsesiz ve engelli vatandaşlara kısa ve uzun süreli hizmet verdiğini söyledi. Çelebi, verilen hizmette de revizyona gidildiğini belirterek, bu süreçte burada kalan ve yaşları 25-60 arasında değişen 13 zihinsel engellinin nüfus cüzdanının olmadığını belirlediklerini dikkati çekti.

Vatandaşların nüfus cüzdanlarının olmamasının idari işleri zorlaştırdığını vurgulayan Çelebi, sağlık hizmetinden istifade etmede de ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkati çekerek, "Hiçbir kayıtlarının olmaması, zihinsel engelli olmaları işleri çok zorlaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in kararıyla, meşakkatli de olsa misafirlerimizin nüfus cüzdanları çıkarıldı. Şimdi birçok konuda çok rahat ediyorlar. Hem hizmet almada, hem sağlıktan yararlanmada hiçbir sıkıntı yaşamadan işlemleri yapılıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.