Gaziantep

Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 95. yıl dönümü

17:55 07 Şubat 2016
Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 95. yıl dönümü

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gülveren, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zamanın en güçlü devletlerine karşı tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu vurguladı.

Gazianteplilerin özgürlük ve bağımsızlığa olan düşkünlüğüne dikkati çeken Gülveren, kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden yapılan Antep savunmasının önemine işaret etti.

TBMM'nin 8 Şubat 1921'de çıkardığı bir yasayla Antep'e "Gazilik" unvanını verdiğini kaydeden Gülveren, bu önemli günün yıl dönümünü kutladı.

- GSO Başkanı Konukoğlu

GSO Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilmesinin kentte yaşayan herkes için onur ve gurur vesilesi olduğunu belirtti.

Mukaddes vatanının korunması için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin hiçbir zaman unutulamayacağını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz, kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumayı bilmiştir. Mukaddes vatan parçası olan Antep de düşmana karşı topyekun bir mücadele vererek, azim ve iman gücüyle şanlı bir destan yazmıştır. Antep savunması, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu göstermiştir. TBMM, bu savaş şartları altında Antep'i gazi unvanıyla onurlandırmıştır. Kahraman Antep halkı, bu direnişte gösterdikleri üstün azim ve kararlılık dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar' sözleriyle övgüsüne mazhar olmuştur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.