Gaziantep

GTO'dan Kiev'e iş gezisi

15:01 09 Şubat 2016
GTO'dan Kiev'e iş gezisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen "Kyiv Fashion Fuarı"na ziyaret ve iş gezisi gerçekleştirdi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3- 6 Şubat tarihleri arasında KOSGEB destekli gerçekleştirilen fuar ve iş gezisi ziyaretine, triko ve konfeksiyon sektörlerinden 40 firma temsilcisi katıldı.

Programda; merkezi Kiev'de bulunan Türk-Ukrayna İşadamları Derneğini (TUİD) ziyaret eden GTO heyeti, Ukrayna pazarı, Türkiye-Ukrayna ilişkileri, yatırım ve işbirliği olanakları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Heyete başkanlık eden GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu, Gaziantep sanayisi, dış ticaret potansiyeli, triko ve konfeksiyon sektörlerindeki üretim ve ihracat hacmi konusunda TUİD üyelerini bilgilendirdiklerini vurguladı.

Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük 6'ncı şehri olduğunu belirten Reisoğlu, kentin, kaliteli üretimiyle Türkiye'nin sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini aktardı.

Dünyada üretilen makine halısının yüzde 40'ının, Türkiye'de üretilen trikonun yüzde 80'inin ve yine okul kıyafetlerinin ise yarıdan fazlasının Gaziantep'te üretildiğini bildiren Reisoğlu, tekstil ve hazır giyimde Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduklarını kaydetti.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer de Kyiv Fashion Fuarı'nın Ukrayna'da düzenlenen en büyük tekstil fuarlarından biri olduğunu belirtti.

Gaziantepli firmaların fuarda, tüketici tercihleri, son trendler, pazarda faaliyet gösteren ülkeler ve firmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu vurgulayan Göçer, "Kiev Fashion Fuar ziyareti ve iş gezisi organizasyonuyla firmalarımızın Ukrayna pazarını yerinde görmeleri, ihracat için firmalarla birebir görüşmeleri ve ilk bağlantıları yapmaları konusunda büyük fayda sağladı. Firma temsilcilerimiz de sektörlerinin gelişimine büyük fayda sağlayan bu organizasyonların verimli olduğunu ve devam etmesini istedi" ifadelerini kullandı.

TUİD Başkan Vekili Burak Pehlivan ise belirli zamanlarda Türkiye'deki odalarla ortak etkinlikler düzenlendiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.