Gaziantep

Çevre bilinci animasyonlarla anlatılıyor

10:32 12 Şubat 2016
Çevre bilinci animasyonlarla anlatılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çevre bilinci ve geri dönüşüm materyallerini konu alan animasyon filmleri öğrencilerin beğenisine sunuluyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilköğretim okulları 3 ve 4'üncü sınıflara uygulanan "Çevre Bilinci Eğitimleri" çerçevesinde Abdullah Kepkep İlkokulunda yapılan etkinliğin tanıtımını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, çocuklara verilen eğitimin ve yapılan yatırımlarını boşa gitmeyeceğini belirtti. Öğrencilerin ülkenin hayat damarları olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bir öğrenci için fizik, kimya ve matematiğin önemi ne ise çevre bilincinin de o kadar önemlidir. Yaşadığımız dünyayı korumak için bilinçli nesiller yetiştirmeliyiz. Çevreyi kirletmemeliyiz, kirlettiğimiz zaman neler olabileceğini öğrenmeliyiz. Bunun için sağlıklı nesiller olabilmesi için sağlıklı bir de çevrenin olması gerekiyor. Bu bilinç sonradan olmuyor. Küçükken bu eğitimi almamız lazım."

Şehir merkezi ve ilçelerdeki ilköğretim okullarından yapılan eğitimlerde de "Toprak ve Suyun Maceraları" isimli animasyon filmi ve interaktifler "Geri Dönüşüm Oyunu" ile desteklenip eğlenceye çevrilerek öğretiliyor.

Sıfır atık yönetimi ve geri dönüşümün öneminin anlaşılmasını hedefleyen eğitimlerde bugüne kadar 15 bin öğrenciye ulaşıldığı belirtildi.

Yıl sonuna kadar ise 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.