Gaziantep

Ankara'daki terör saldırısı

12:29 18 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) yöneticileri, Ankara'daki terör saldırısını yayımladıkları mesajla kınadı.

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, mesajında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını tüm kalpleriyle lanetlediklerini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Kadooğlu, "Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor zamanlarda barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız. Acının tarife ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

- GSO Başkanı Konukoğlu'nun mesajı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ise "insanlık dışı" diye nitelendirdiği saldırıyı kınadı. Konukoğlu, mesajında, "Hiçbir zaman teröre teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kast eden hain terörün tuzağına düşmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye üzerinde oyunlar oynayan güçlerin maşası konumunda olan terör örgütünün asla başarılı olamayacağını aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Acılarını paylaşmayı bilen bir toplum olarak, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. İnşallah bu zor günler de geçecektir. Terör, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Aziz vatanımızı ve ay yıldızlı bayrağımızı, canımızı seve seve vererek sonsuza kadar savunmaya devam edeceğiz. Rabbim, vatanımızı koruyan askerimize, polisimize güç kuvvet versin. Ülkemizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin."

- GTB Başkanı Tiryakioğlu'nun mesajı

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, terörü ve tüm destekçilerini lanetledi.

Terörün zalim, acımasız ve hain yüzünün bir kez daha Türkiye'nin karşısına çıktığını aktaran Tiryakioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin huzurunu, refahını ve iç barışını bozmaya yönelik şer odakları tarafından tasarlanan ve işbirlikçileri tarafından da uygulamaya konulan bu tarz vahşi saldırılar, dün olduğu gibi bugünde hiç bir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Ülkemiz kaynayan Ortadoğu coğrafyasında huzur ve sükunetin var olduğu tek ve yegane ülkedir. İşte bu durumu hazmedemeyen dış mihraklar ve destekçileri bu tip terör saldırılarıyla zulüm, kan ve gözyaşının hakim olduğu Ortadoğu bataklığına ülkemizi çekmek istiyorlar. Teröristler ve yandaşları şunu iyi bilmelidir ki çağ açıp, çağ kapatan, dünyaya hükmetmiş bir ecdadın torunları bu karanlık ve kirli oyunlara gelmeyecektir. Aksine birlik ve beraberlik içerisinde, tek yürek olarak yükselişini, istikrarını ve büyümesini artırarak sürdürecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.